Πολιτική

Το νέο «σκοτάδι» θα είναι τεχνολογικώς προηγμένο!

Είμαι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Χαλκιδική και το βραδάκι έχει μία εντυπωσιακή πανσέληνο, οπότε προτρέπω την παρέα μου να την απολαύσει. Δίπλα μας κάθονται δυο νέα ζευγάρια, που ακούγοντας με, γύρισαν και εκείνοι το βλέμμα στο Φεγγάρι, οπότε έρχεται με φόρα η πρώτη ατάκα του πιο ομιλητικού της παρέας «Δεν υπάρχει ρε το Φεγγάρι, είναι κατασκευή των Αμερικανών και των εξωγήινων και είναι σκαμμένο από πίσω».

Στην αρχή δεν μπορώ να καταλάβω αν κάνει πλάκα, οπότε στην ερώτηση του άλλου συνδαιτυμόνα, αν το έχει διαβάσει, η απάντηση έρχεται ως κομήτης βλακείας « Ναι ρε, σου λέω το έχω διαβάσει σε site και η απόδειξη είναι ότι το Φεγγάρι δεν περιστρέφεται».

Έχοντας εκείνο το παγωμένο χαμόγελο στο στόμα, δεν αντέχω και ευγενικά ρωτώ για να επιβεβαιώσω το μέγεθος της ηλιθιότητας « Εδώ ρε παιδιά μας ψεκάζουν έτσι δεν είναι?» για να λάβω ταυτόχρονη απάντηση από τους δύο της παρέας «Εννοείται».

Ο ψεκασμός είναι το αλφαβητάρι της βλακείας, οπότε με αυτό ως βάση μπορείς να αναζητήσεις απαντήσεις και για το Φεγγάρι. Έμεινα αποσβολωμένος, καθώς τα παιδιά συνέχισαν κανονικά την κουβέντα τους ανοίγοντας στην συνέχεια κινητά και προφανώς σερφάροντας στο facebook, για να συναντήσουν άλλους ομοιοπαθείς.

Είχα διαβάσει πρόσφατα τις απαισιόδοξες δηλώσεις του Άγγλου αστροφυσικού Στήβεν Χώγκινκ για τους μεγάλους κινδύνους της τεχνολογικής ανάπτυξης, όπως η δημιουργία βιολογικών όπλων, από πληροφορίες που διακινούνται ανεξέλεγκτα στο ίντερνετ, όμως ο μεγάλος αυτός επιστήμονας ίσως ξέχασε το μεγαλύτερο όπλο, που έχει απελευθερωθεί στο διαδίκτυο, και είναι η ανθρώπινη βλακεία.

Μετά τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό η ημιμάθεια, η αγνή βλακεία, η αγραμματοσύνη ήταν ιδιότητες για τις οποίες ντρέπονταν κάποιος και ταυτόχρονα η κοινωνία τις απωθούσε στο περιθώριο, καθώς αναδείκνυε την διανόηση και τον ορθό λόγο ως στόχους της.

Σήμερα η βλακεία μέσω του ίντερνετ βγήκε επιθετικά μπροστά διεκδικώντας όχι μόνο την δυνατότητα της να εκφράζεται, αλλά να αξιώνει ισότητα έναντι της λογικής. Μετά από τρεις αιώνες ο κάθε αγράμματος μπορεί να είναι υπερήφανος για την πνευματική του τυφλότητα, και την ίδια στιγμή με ένα πληκτρολόγιο να κατακλύζει τους υπόλοιπους με τις ανοησίες του ξεκινώντας με το σκαμμένο φεγγάρι και τους αεροψεκασμούς και καταλήγοντας σε ανύπαρκτά θαύματα και προφητείες Οσίων και στο ότι ο Τζέγκινς Χαν είναι Πόντιος από την Τραπεζούντα! Είναι πραγματικά εφιαλτικό του τι κυκλοφορεί από ηλιθιότητες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που σαν άλλη κοπριά κάνουν την ασχετοσύνη να θεριεύει.

Έτσι απενοχοποιημένος κάθε ανίδεος διεκδικεί με πρωτοφανή τρόπο ισότητα στην κάθε ανοησία, που γεννιέται στο κεφάλι του. Οδεύουμε ίσως σε έναν καινούργιο Μεσαίωνα, που ο ορθός λόγος, το τεκμηριωμένο επιχείρημα και η γνώση θα καμφθούν από τους τόνους ιντερνετικού πολτού γνήσιας πανανθρώπινης βλακείας. Το νέο αυτό σκοτάδι θα είναι τεχνολογικά προηγμένο αλλά θα στηρίζεται στα γνωστά υλικά της αμάθειας και της μισαλλοδοξίας. Μετά από αυτά τα ολίγα μπορούμε να επιστρέψουμε στις οθόνες των κινητών μας.
• Δικηγόρος Κιλκίς

Περισσότερα

Δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κ.Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Ευχαριστήρια δεξίωση παρέθεσε ο επανεκλεγής δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ» την Τρίτη […]

Δείτε ακόμα