Αθλητισμός

Τουρνουά Σκακιού στη μνήμη του Λευτέρη Ναβροζίδη

Με την θέσπιση αγώνων «γρήγορου» σκακιού, που θα φέρουν το όνομά του, τιμά το Κιλκίς την μνήμη του αείμνηστου «πατριάρχη» και «στυλοβάτη» του σκακιού στον νομό Λευτέρη Ναβροζίδη.

Γιά το θέμα εκδόθηκε από τον Σκακιστικό Όμιλο Κιλκίς η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Σκακιστικός Όμιλος Κιλκίς, σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, και υπό την αιγίδα και υποστήριξη του δήμου Κιλκίς τιμούν την μνήμη του αείμνηστου Κιλκισιώτη Λευτέρη Ναβροζίδη, που ήταν επί χρόνια ο «στυλοβάτης» της ανάπτυξης τους σκακιού στην πόλη του Κιλκίς και της Μακεδονίας γενικότερα, προκηρύσσοντας το πρώτο τουρνουά «γρήγορου» («rapid») σκακιού «Λευτέρης Ναβροζίδης», το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 18-6-23, στο νέο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς.

Η διοργάνωση έχει ενταχθεί και στο επίσημο πρόγραμμα των θεσμικών“Ελευθερίων” του δήμου Κιλκίς, εις ανάμνησιν της επικής Μάχης και απελευθέρωσης του Κιλκίς».

Η προκήρυξη

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο χωριστά γκρουπ. Δικαίωμα συμμετοχής στο α’ γκρουπ έχουν οι σκακιστές με έγκυρο δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Στο β’ γκρουπ μπορούν να συμμετέχουν σκακιστές και σκακίστριες κάτω των 12 ετών, γεννημένοι από το έτος 2011 και μετά, χωρίς να υποχρεούνται να διαθέτουν δελτίο αθλητή. Όλοι οι συμμετέχοντες θα διαγωνισθούν με «ελβετικό σύστημα» επτά γύρων, και η έναρξη του πρώτου γύρου ορίσθηκε γιά τις 11 το πρωί.

Πέρα από το αγωνιστικό «σκέλος», η διοργάνωση θα περιλαμβάνει και παράλληλες δράσεις, όπως ελεύθερο παιχνίδι σκακιού, φωτογραφικό αφιέρωμα και έκθεση αναμνηστικών από την προσωπική συλλογή του Λευτέρη Ναβροζίδη κ.α.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με email στο [email protected], με συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής στον σύνδεσμο https://www.chesskilkis.gr/rapid2023 ή τηλεφωνικώς στο 6976095019 (κ. Σπυρλιάδης).

Την αναλυτική προκήρυξη των αγώνων καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Σκακιστικού Ομίλου Κιλκίς https://www.chesskilkis.gr

Περισσότερα
Δείτε ακόμα