Γενικά

Τον Δεκέμβριο τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του γηροκομείου – ΘΠΧ Κιλκίς

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες ολοκλήρωσης της ανέγερσης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του οίκου ευγηρίας-θεραπευτηρίου χρονίων παθήσεων Κιλκίς ,το οποίο, ως γνωστόν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια ως παράρτημα της αντίστοιχης δομής του “Αγίου Παντελεήμονος” Θεσσαλονίκης, του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, αν και έχει ξεκινήσει να λειτουργεί ως γηροκομείο από το 1983 στην πόλη του Κιλκίς σε ενοικιαζόμενες από πλευράς του ελληνικού Δημοσίου εγκαταστάσεις της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου στην περιοχή του λόφου Αγίου Γεωργίου, δίπλα στο αρχαιολογικό μουσείο.

Ο “Μαχητής” επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα το ευρισκόμενο πλησίον των εγκαταστάσεων του γηροκομείου-ΘΧΠ εργοτάξιο, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της κοινωνικής δομής και αρμόδιου γιά την διοίκηση του παραρτήματος Κιλκίς Νικόλαο Αβραμίδη και διαπίστωσε από «πρώτο» χέρι την πρόοδο των εργασιών και το βάσιμο της αισιοδοξίας των δηλώσεων του κ. Αβραμίδη “γιά εγκαίνια παραλαβής του έργου τον προσεχή Δεκέμβριο και την πραγματοποίηση της μετεγκατάστασης του και λειτουργία του σε αυτό από την προσεχή Άνοιξη”.

Υπενθυμίζεται, ότι το πολύπαθο, όπως εξελίχθηκε λόγω της μεγάλης καθυστερήσεως στην υλοποίησή του, έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του 2003 και είχε δημοπρατηθεί, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης το2005, ένα χρόνο αργότερα, το 2006, και ουσιαστικώς ενεργοποιήθηκε η ολοκλήρωση του την τελευταία τριετία με την χορήγηση, πέραν των άλλων, και με μία ακόμη πίστωση ύψους 400.000 ευρώ και την προώθηση των ενεργειών γιά την σύνδεση του με το οδικό και αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής, σε συνεργασία με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, αν και τα σχετικά έργα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Όπως δήλωσε στον “Μαχητή” ο κ. Αβραμίδης, η παραλαβή του έργου μέσα στο έτος που διανύουμε, με τα σχετικά εγκαίνια παρουσία της προέδρου του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Βασιλικής Νάκου, και η λειτουργία του από τον επόμενο χρόνο “θα προσφέρει στην περιφέρεια μας μία εξαιρετική σύγχρονη δομή κλειστής φροντίδας για ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις άνω των 18 ετών από όλες τις περιοχές της”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα