Αθλητισμός

Το πάλεψε ο Κώστας Ζάλτος στη Βουδαπέστη αλλά έμεινε εκτός τελικού

Πρώτη συμμετοχή σε μεγάλους αγώνες με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδος στίβου γιά τον Κωνσταντίνο Ζάλτο.

Ο Κιλκισιώτης (από το Πεδινό) αθλητής της σφυροβολίας έλαβε μέρος στον προκριματικό του αγωνίσματος την πρώτη ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού (Σάββατο 19.8.23), οι αγώνες του οποίου διεξάγονται στην Βουδαπέστη, και σημείωσε καλύτερη επίδοση 69,90 μέτρων, μένοντας εκτός τελικού.

Ο 23χρονος αθλητής είχε πρώτη βολή στα 69,98μ. που ήταν και η καλύτερη προσπάθειά του και τερμάτισε στην 13η θέση του δικού του προκριματικού γκρουπ και 30ός συνολικά στον κόσμο.

Η δεύτερη βολή του Ζάλτου ήταν άκυρη, ενώ στην τρίτη έριξε στα 69,67μ.

Σ’ αυτήν την «πρώτη» του με την εθνική ομάδα ο 23χρονος ρίπτης του ΓΣ Μανδρών δεν κατάφερε να βρει «αντίδοτο»… στην απειρία του, εξ αιτίας της οποίας επηρεάσθηκε σε υπερθετικό βαθμό από το πρόβλημα, που αντιμετώπισαν όλοι οι σφυροβόλοι από την καταρρακτώδη βροχή, εξαιτίας της οποίας ο αγώνας ξεκίνησε με δίωρη καθυστέρηση, ενώ είχε και επιπτώσεις στην ασφάλεια της βαλβίδας.

Ωστόσο,… το «βάπτισμα του πυρός» έγινε, με τον ίδιο να εκφράζει την βεβαιότητά του γιά… καλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο Ζάλτος τόνισε μεταξύ άλλων: «Όλη η εμπειρία είναι τρομερή, ήταν η πρώτη μου φορά σε τέτοιο μεγάλο πρωτάθλημα. Δεν το είχα στόχο να έρθω εδώ στην αρχή της χρονιάς.

Μόνο που έγινε πραγματικότητα είμαι χαρούμενος ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Είμαι εδώ για την Ελλάδα και χαίρομαι πάρα πολύ. Το μέλλον είναι λαμπρό και ελπίζω για τα καλύτερα. Δεν θα ψάξω για δικαιολογίες για τον καιρό, η σημερινή απόδοση δεν χαρακτηρίζει τη φετινή πετυχημένη σεζόν. Κρατάω τα θετικά γιατί μόνο έτσι θα γίνω καλύτερος. Σ’αγαπώ μαμά και μπαμπά».

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα