Γενικά

Το Κιλκίς στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”

Μέσα από μια ”δραστήρια” συνεργασία με τοπικούς φορείς, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους, ο Δήμος Κιλκίς και το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού και Οργάνωσης, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετέχουν ενεργά στην καμπάνια για την «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας. Με κεντρικό σύνθημα Συνδυάζω – Μετακινούμαι!» ενθαρρύνουν τους πολίτες να υιοθετήσουν έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής.
Για να βοηθήσουν την πόλη μας να γίνει περισσότερο καθαρή, ασφαλέστερη, με λιγότερο συνωστισμό, βελτιώνοντας παράλληλα τη φυσική τους κατάσταση, ο Δήμος Κιλκίς καλεί όλους τους Κιλκισιώτες να συμμετέχουν στο πυκνό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν ενημερώσεις από τις 12 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στα σχολεία της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την βιώσιμη κινητικότητα και την Ευρωπαϊκή Μέρα χωρίς Αυτοκίνητο. Μικροί και μεγάλοι θα κληθούν να συμμετάσχουν στις δράσεις του Δήμου μας!

Το πρόγραμμα

ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ
16/09/18 Κυριακή
18:00-20:00

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιπατητών μαζί με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κιλκίς, μας περιμένει στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα ξεναγήσεων για πεζούς & ποδηλάτες από ειδικό Αρχιτέκτονα Μηχανικό της πόλη μας, με επίκεντρο την φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που έχει ως μότο ”Συνδυάζω – Μετακινούμαι!’. Στόχος, η ενθάρρυνση των πολιτών να δοκιμάσουν διάφορες λύσεις κινητικότητας που είναι διαθέσιμες στις κωμοπόλεις ή στις πόλεις και να διαψεύσει την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι τα ιδιωτικά αυτοκίνητα είναι η μοναδική κατάλληλη επιλογή μετακίνησης! Επιλέγουμε τη μετακίνηση με την ανάδειξη των ιδιαίτερων σημείων της πόλης μας!

Ο Δήμος Κιλκίς διοργανώνει διαγωνισμό selfie στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 μ.μ. έως τις 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 μ.μ. Οι συμμετέχοντες θα αναρτούν πολλαπλές φωτογραφίες κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με το hashtag #κιλκιςεβδομαδακινητικοτητας2018, οι οποίες θα τους δείχνουν να χρησιμοποιούν περισσότερους τρόπους κινητικότητας (ποδήλατο, πεζή μετακίνηση, πατίνι, άμαξα! ). Ένας τυχερός θα κερδίσει ένα δώρο!

17/09/18
Δευτέρα
18:00-21:00

Στα πλαίσια της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ και μετά την ολοκλήρωση του ανοικτού ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ για το ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΣΒΑΑΚ) που θα εκπονήσει ο Δήμος μας, σας καλούμε στην Γ΄ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ για την ολοκλήρωση των τελικών δράσεων που θα υλοποιήσουμε στην πόλη μας, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στο Δημαρχείου μας.

18/09/18 Τρίτη
18:00-19:00

19:00-21:00
Ενημέρωση στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ από την Δομή «ΤΟΜΥ» και τον Ερυθρό Σταυρό για τα οφέλη της φυσικής άσκησης και του βαδίσματος, ως εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης. Πως μπορούμε να εντάξουμε τη φυσική δραστηριότητα στη καθημερινή μας ρουτίνα.

Επίδειξη αθλητών του ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ και του ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ με τη συμβολή προπονητών της ομάδας: προκαταρκτικές ασκήσεις για προετοιμασία αερόβιας ικανότητας (πεζοπορία, ελεύθερο τρέξιμο).
Επίδειξη προγράμματος Kids Athletic (ασκήσεις διάγνωσης αθλητικών ικανοτήτων ).

Συγχρόνως θα γίνεται ηχητική προβολή σχετικού VIDEO του ΥΠ.Π. για την προώθηση της πολυτροπικότητας μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων
19/09/18 Τετάρτη
9:00-12:00

18:00-20:00
Ποδηλατώ και περπατώ στην πόλη που αγαπώ!! Μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στο ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ σε μαθητές της
Α’ Βάθμιας εκπαίδευσης, μαθαίνω για την αειφόρο ανάπτυξη.

Παιχνίδια στο δρόμο σε συνεργασία με τον σύλλογο ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, παραδοσιακά παιχνίδια στο δρόμο, happening για παιδιά στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ και στο ΠΑΡΚΟ -ΚΗΠΟΣ με ομαδικά παιχνίδια όπως φιδάκι, μήλα, τζαμί , κ.α. Το ομαδικό παιχνίδι όπως παιζόταν στις γειτονιές από τους γονείς και τους παππούδες.

Συγχρόνως θα γίνεται ηχητική προβολή σχετικού VIDEO του ΥΠ.Π. για την προώθηση της πολυτροπικότητας μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων.

20/09/18 Πέμπτη
17:00-18:00

18:00-19:00

19:00-20:00

Ανάγνωση παραμυθιών στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ με θέματα κινητικότητας και κυκλοφοριακής αγωγής, ”Η περιπέτεια της μικρής Κατόνης” και ”Σκέφτομαι, παρατηρώ με ασφάλεια κυκλοφορώ” από το ΚΔΑΠ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Ελάτε να ομορφύνουμε μια γωνιά της πόλης μας στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ με τη δημιουργία μιας μακέτας όπου με τη συμμετοχή παιδιών θα ολοκληρωθεί και θα εκτεθεί στην πλατεία Ειρήνης το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου μαζί με την έκθεση ζωγραφικής και κατόπιν θα παραδοθεί στο τμήμα μας προς υλοποίηση. με ζωγραφιές και ιδέες από μαθητές & μεγάλους, (ΚΔΑΠ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)

Επίδειξη ποδηλατικού εξοπλισμού στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ από το κατάστημα ΑΦΟΙ ΚΥΖΙΡΙΔΗ και μία σύντομη παρουσίαση για την ασφάλεια στον δρόμο ως ποδηλάτης.

Συγχρόνως θα γίνεται ηχητική προβολή σχετικού VIDEO του ΥΠ.Π. για την προώθηση της πολυτροπικότητας μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων

21/09/18 Παρασκευή
17:00-18:00

18:00-20:00

20:00-21:00
Επίδειξη ποδηλατικού εξοπλισμού στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ από τον σύλλογο ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ και σύντομη ομιλία για την ασφάλεια στον δρόμο ως ποδηλάτης.

Παίζω Βόλεϊ και αθλούμαι και πολύ ωφελούμαι! Στα τρία γηπεδάκια που θα δημιουργηθούν στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ για τους μικρούς μας φίλους από το σύλλογο ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ

Διανομή ενός μικρού ερωτηματολογίου, ”Πώς θα ήθελα να κινούμαι και να δρω στην πόλη μου;”

Συνοδεία της ομάδας ΚΡΟΥΣΤΩΝ αίΝΤΟs από φανάρι σε φανάρι επί της 21ης Ιουνίου, τελειώνει αυτή η όμορφη ημέρα.

22/09/18 Σάββατο

10:00-11:00

11:00-13:00

10:00.-13:00

17:00-20:00
ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μαθαίνω για τον μπλε κάδο, για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από το Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου (ανακυκλώνω και ωφελώ!) επι της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ γωνία με 21ης ΙΟΥΝΙΟΥ.

Διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής μαθητών από το ΚΔΑΠ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ με θέμα ” Ποδηλατώ και Περπατώ στην πόλη που αγαπώ!”

Δήλωση συμμετοχής σχολείων, συλλόγων και φορέων στον πεζόδρομο της 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ γωνία με 21ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ με μαθητές που θα συμμετέχουν στις 22 Σεπτεμβρίου στη βόλτα με το ποδήλατο.

¨ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ¨ με τη συνδιοργάνωση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΩΝ, τη συνδρομή της ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ και του συλλόγου ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ, πεζοί και ποδηλάτες διασχίζουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης του Κιλκίς περνώντας το μήνυμα της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ : Συνδυάζω- Μετακινούμαι.
Συμμετέχουν ομάδες ποδηλάτων. Η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές κερδίζει δώρα!! Εκκίνηση από την ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ!

Φοράμε όλοι τη μπλούζα με το μότο της εβδομάδος ”Συνδυάζω – Μετακινούμαι!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα