Αγροτικά

Το α’ δεκαήμερο Ιουνίου η έναρξη των ψεκασμών

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου εκτιμάται, ότι θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, τα οποία, με την άνοδο των θερμοκρασιών, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Κεντρική Μακεδονία.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, με βάση τα μηνύματα που λαμβάνουν από τους ειδικούς, οι οποίοι παρακολουθούν το δίκτυο παγίδων, εκτιμούν, ότι παρά τις έντονες βροχοπτώσεις του Χειμώνα και της Ανοιξης, οι πληθυσμοί των κουνουπιών δεν είναι ικανοί να δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα.
Ειδικά για τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών, επισημαίνουν ότι συνήθως τα έντομα αυτά αναπτύσσονται μέσα στο καλοκαίρι και ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία.
Σημειώνεται, ότι οι εκπρόσωποι των συνδυασμών της μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας έχουν κάνει λόγο για καθυστερήσεις στο φετινό πρόγραμμα.
«Αυτή τη στιγμή διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο της δυνατότητας ενστάσεων από πλευράς αναδόχων, ενώ ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες φάσεις του διαγωνισμού και απομένει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο» σχολίασε η αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννα Τζάκη, προσθέτοντας: «Υπολογίζουμε να αρχίσουμε επίσημα τους ψεκασμούς το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου».
Διευκρινίζει, παράλληλα, ότι οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα