Αγροτικά

Το αρδευτικό στην ατζέντα της περιοδείας Γεωργαντά – Παπαγιαννίδη στο νομό Κιλκίς

Η άρδευση περιοχών του Κιλκίς κυριαρχούν στην ατζέντα της περιοδείας που θα κάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς με τον ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, το Σαββατοκύριακο στο νομό μας.

Το Σάββατο το πρωί, 27 Αυγούστου οι κ.κ. Γεωργαντάς και Παπαγιαννίδης θα επισκεφθούν την περιοχή μεταξύ Γρίβας και Γουμένισσας όπου υλοποιείται Μελέτη Σκοπιμότητας και Εξεύρεσης Λύσεων για την κατασκευή αρδευτικού φράγματος, αναγκαίου για τις δυναμικές καλλιέργειες.

Στη συνέχεια θα έχουν συνάντηση με το προεδρείο του ΤΟΕΒ Πολυκάστρου στο Βαφειοχώρι, όπου οι παραγωγοί θα ενημερωθούν για την β΄ φάση του έργου Αρτζάν – Αματόβου, προϋπολογισμού 20.500.000 €, χωρίς ΦΠΑ. Στη συνάντηση θα παραστεί και ο δήμαρχος Παιονίας.

Οι κ.κ. Γεωργαντάς και Παπαγιαννίδης, θα επισκεφθούν κατόπιν το Λεκανοπέδιο Μουριών όπου θα γίνει συνάντηση με το προεδρείο του ΤΟΕΒ της περιοχής προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα άρδευσης.

Το μεσημέρι θα γίνει σύσκεψη εργασίας στα γραφεία της “Αναπτυξιακής Κιλκίς”, η οποία είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος Leader στο νομό, παρουσία του διευθυντού της, Παναγιώτη Κωνσταντινίδη.

Το πρωί της Κυριακής, 28 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία του δημοτικού διαμερίσματος Τερπύλλου, παρουσία του δημάρχου Κιλκίς, και άλλων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αντικείμενο τα ζητήματα άρδευσης της περιοχής.

Περισσότερα

Γ. Γεωργαντάς στη Food Expo: Ενισχύουμε τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και τα Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ)

Στα εγκαίνια της Food Expo παραβρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς. Ο υπουργός, συνεχάρη τους διοργανωτές καθώς […]

Δείτε ακόμα