Εκπαίδευση

Το 1ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς σχολείο-πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το 1ο ΓΕ.Λ. Κιλκίς είναι ένα από τα 51 σχολεία της Ελλάδας στα οποία απονέμεται ο τίτλος «Σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σχολικό έτος 2020-2021» μετά την αξολόγηση των δράσεών του κατά τη συμμετοχή του στο ομώνυμο Ευρωπαϊκό εκπαδευτικό πρόγραμμα.

Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και στους μαθητές απονέμονται αντίστοιχα οι τίτλοι «senior» και «junior ambassadors».

Για την τελετή της απονομής θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Πληροφορίες για τη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος και τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν την σχολική χρονιά 2020-21 μπορείτε να βρείτε στο EPAS Info Point.

Το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα υλοποιεί το πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (European Parliament Ambassadors Schools – EPAS).

Κεντρικός στόχος της όλης προσπάθειας είναι η εμπέδωση και ανάδειξη των αξιών της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της δημοκρατικής οργάνωσης της κοινωνίας στα ευρωπαϊκά πρότυπα, με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ανοιχτής κοινωνίας, το διάλογο, την αλληλεγγύη και την ανεκτικότητα μεταξύ των πολιτών και μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα