Εκπαίδευση

Τμήματα του ΚΔΑΠ «Παιδόκοσμος» στην εταιρία «ISAC Advanced Robotics»

Επίσκεψη εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα στην εδρεύουσα στην Ευκαρπία επιχείρηση κατασκευής ειδικών μηχανημάτων διά της ρομποτικής, με την επωνυμία «ISAC Advanced Robotics», πραγματοποίησαν την Πέμπτη 25.11.21 δύο τμήματα ρομποτικής του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) «Παιδόκοσμος».

Τα παιδιά ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους της επιχείρησης για τις προδιαγραφές, την δυναμικότητα και την λειτουργία της.

Ειδικότερα, ενημερώθηκαν από τους Χάρη και Χρήστο Ισαακίδη από τους συνιδιοκτήτες της εταιρείας, και είδαν από κοντά το τμήμα κατασκευής μηχανημάτων και κοπής ξύλων με πλήρη εφαρμογή της ρομποτικής.

Οι νεαροί επισκέπτες αποκόμισαν τις καλύτερες των εντυπώσεων από την συγκεκριμένη κιλκισιώτικη επιχείρηση που λειτουργεί εδώ και μία δεκαετία με την κατασκευή και το εμπόριο ρομποτικών συστημάτων.

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΚΔΑΠ αναφέρει τα εξής:

Οι Ρομποτίστες του ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος, έχουν βάλει πλώρη και ξεκινούν και φέτος το Ρομποτικό τους ταξίδι για τον καθιερωμένο διαγωνισμό Ρομποτικής. Ένα σύνολο επισκέψεων και δράσεων έχει προγραμματιστεί, ώστε τα παιδιά μας αποκτήσουν όσο το δυνατό περισσότερα εφόδια και εμπειρίες, που θα τους επιτρέψουν να οικοδομήσουν νέα γνώση και εφεύρουν νέες ιδέες.

Έτσι λοιπόν, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου τα διαγωνιστικά τμήματα ρομποτικής, Explore και Challenge στα πλαίσια της προετοιμασίας του διαγωνισμού της FIRST LEGO League Greece @fllgreece, επισκεφτήκαμε την ISAC Advanced Robotics, @ISAC.cnc που βρίσκεται στην Ευκαρπία Κιλκίς και ενθουσιαστηκαμε!

Ρομποτικά μηχανήματα, Ρομποτικοί βραχίονες, ρομποτικά εξαρτήματα, 3D εκτυπωτές… μας παρουσιάστηκαν από τον Χάρη Ισαακίδη και τους συνεργάτες του σε μια καταπληκτική ξενάγηση στον υπέροχα δημιουργικό χώρο τους, και συζητήσαμε τις εφαρμογές τους και πως θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή στο θέμα μας!

Έγιναν οι επίσημοι μέντορές μας και μας υποσχέθηκαν την βοήθειά τους σε οτιδήποτε χρειαστούμε! Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας που δέχτηκαν στην πρόταση μας, μας φιλοξένησαν ζεστά στον χώρο τους και μας χάρισαν αναμνηστικό δωράκι που έφτιαξαν με το ρομποτικό τους μηχάνημα ειδικά για εμάς!
Καλή επιτυχία σε όλο τα παιδιά!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα