Πολιτισμός

“Το Τυχερό Αστέρι” στο “Στέκι της Τέχνης” στο Μεταλλικό

Με μια βαθιά ανθρώπινη και βραβευμένη ταινία συνεχίζονται οι προβολές στο θερινό σινεμά στο “Στέκι της Τέχνης” στο Μεταλλικό, την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ:

Το Τυχερό Αστέρι / Broker του Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού και Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών 2022

Κανείς δεν μιλά για τις (εναλλακτικές) οικογένειες μας, όπως το σινεμά του Κόρε-Έντα. Κι αυτή τη φορά μιλάει Κορεάτικα. Είναι η δεύτερη φορά (μετά την «Αλήθεια» που γύρισε στο Παρίσι με πρωταγωνίστρια την Κατρίν Ντενέβ) που ο Χιροκάζου Κόρε-Έντα αφήνει την Ιαπωνία και κινηματογραφεί εκτός συνόρων, πέρα από τη ζώνη ασφάλειάς του και όχι στη γλώσσα του.

Το τόλμησε, γιατί ήθελε να μιλήσει για κάτι πολύ συγκεκριμένο: τα «drop boxes» στις Κορεατικές εκκλησίες, όπου μητέρες αφήνουν τα βρέφη τους, ανώνυμα, για υιοθεσία. Όπως και ήθελε να συνεργαστεί με τον Σονγκ Κανγκ-χο, τον πρωταγωνιστή των «Παράσιτων», ο οποίος, για ακόμα μια φορά αναλαμβάνει τον ρόλο του πατριάρχη μίας εναλλακτικής οικογένειας.

Ο Σονγκ Κανγκ-χο ερμηνεύει τον Σανγκ-χεόν, έναν απατεώνα που πουλάει σε άτεκνα ζευγάρια μωρά, κλέβοντας τα από τα βρεφικά κουτιά της τοπικής εκκλησίας. Φυσικά χρειάζεται έναν συνεργάτη στα μέσα και τα έξω. Κι αυτός είναι ο νεαρός Ντονγκ-σου, ο οποίος εργάζεται εθελοντικά στην εκκλησία και έχει την απαιτούμενη πρόσβαση.

Μόνο που μία αστυνομική ντετέκτιβ και η νεαρή βοηθός της τούς έχουν υποψιαστεί. Έχουν αναλάβει να ξεδιαλύνουν το trafficking παιδιών στη Σεούλ και όλες οι ενδείξεις τούς έχουν οδηγήσει έξω από το καθαριστήριο (την νόμιμη επιχείρηση) του Σανγκ-χεόν. Για να τον συλλάβουν όμως, πρέπει να τον πιάσουν επ αυτοφόρω. Όταν οι Σανγκ-χεόν και Ντονγκ-σου κλέβουν ένα ακόμα μωρό από το βρεφικό κουτί, οι δύο αστυνομικίνες δεν έχουν παρά να περιμένουν το ραντεβού για την αγοροπωλησία…

  •  Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε-Εντα
  •  Σενάριο: Χιροκάζου Κόρε-Εντα
  •  Φωτογραφία: Κουνγκ Πίο Χονγκ
  •  Μοντάζ: Χιροκάζου Κόρε-Εντα
  •  Μουσική: Τζάε Ιλ Γιουνγκ
  •  Πρωταγωνιστούν: Σονγκ Κανγκ-Χο, Ντονγκ-Γουόν Γκάνγκ, Μπάε Ντούνα, Τζι-Γιουν Λι

 Διάρκεια: 129 λεπτά

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Να σκεφθούν τα παιδιά

Πρόκειται για κατ΄επανάληψιν διατυπωθείσα γνώμη και θέση της στήλης, όσον αφορά στην σχέση της τοπικής (αυτο)διοίκησης με φορείς του υψηλού […]