Κοινωνία

Την στήριξη μας ζητούν οι “Εθελοντές νοσοκομείου Κιλκίς”

Μια παρέα φίλες, μαμάδες, κάτοικοι Κιλκίς ξεκίνησαν την ομάδα “Εθελοντές Νοσοκομείου Κιλκίς” με σκοπό να θωρακίσουν το προσωπικό του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς με ό,τι υλικά χρειάζονται (μάσκες, στολές κλπ) κινητοποιώντας τους συμπολίτες μας να συνδράμουν όπως μπορούν.

Η ομάδα, που συγκροτήθηκε για να συνδράμει στη στήριξη του έργου και στην ενίσχυση του εξοπλισμού (κυρίως σε μέσα ατομικής προστασίας) του προσωπικού του νοσοκομείου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

“Το προσωπικό του νοσοκομείου για να λειτουργήσει στις δύσκολες αυτές συνθήκες χρειάζεται εξτρά μέτρα προστασίας, μάσκες ειδικού τύπου, γυαλιά, στολές. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας αυτοί οι άνθρωποι να παραμείνουν υγιείς και μάχιμοι για τη δική μας προστασία.

Ψάξαμε τρόπους να προμηθεύσουμε το νοσοκομείο μας με τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας. Έχουμε κάνει δύο πρώτες παραγγελίες (η μία παραλήφθηκε, την δεύτερη την περιμένουμε την ερχόμενη εβδομάδα).

Διερευνήσαμε την εναλλακτική κατασκευής προστατευτικών ειδών από τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Τυπώθηκαν τα πρώτα δείγματα προστατευτικής προσωπίδας και την εκτύπωση την έκανε μαθητής γυμνασίου της πόλης μας με την καθοδήγηση του καθηγητή του της πληροφορικής και την τεχνογνωσία που απλόχερα μας προσέφερε καθηγητής του τμήματος φυσικής Καβάλας. Το δείγμα δοκιμάστηκε και ξεκινάει η παραγωγική διαδικασία για τις ασπίδες προστασίας που προορίζονται για το προσωπικό του νοσοκομείου μας.

Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε τους δύo καθηγητές πληροφορικής του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς Ντίνου Κώστα και Ηλιάδη Σάββα καθώς και τον μαθητή τους Ν.Κ. οι οποίοι χειρίζονται τους εκτυπωτές και αφιερώνουν στην προσπάθεια πολύ από τον χρόνο τους, καθώς και το 2ο Γυμνάσιο που παραχωρεί υπολογιστή και εκτυπωτή των εργαστηρίων του. Θέλουμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε τους διευθυντές του 7ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς και του δημοτικού σχολείου Ν.Σάντας Χαράλαμπο Σιμιτζή και Βασίλη Αμοιρίδη αντίστοιχα, οι οποίοι παραχώρησαν από έναν υπολογιστή κι έναν εκτυπωτή των σχολείων τους προκειμένου να τους δουλέψουν οι καθηγητές. Ευχαριστούμε τον προϊστάμενο διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς κ. Άρη Παπαδόπουλο που μας έδωσε τη δυνατότητα να δανειστούμε εξοπλισμό των σχολείων για την εθελοντική μας δράση. Ευχαριστούμε, επίσης, το χορηγό μας το Σωματείο Εθελοντών Omnes που ανέλαβε να πληρώσει το κόστος των αναλώσιμων για την εκτύπωση.

Αν έχετε 3d εκτυπωτή ή αν είστε γνώστης και χειριστής και θέλετε να συμμετέχετε στην προσπάθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση [email protected].

Είναι το πρώτο project που δουλεύουμε, αναζητούμε και άλλα. Συνεχίζουμε να ψάχνουμε στο διαδίκτυο για τον υπόλοιπο απαραίτητο εξοπλισμό (μάσκες, φόρμες κλπ – υπάρχει ενημέρωση για τα κατάλληλα είδη σε ανάρτησή μας στην σελίδα facebook Εθελοντές υποστήριξης Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς).

Οι δράσεις θα γίνονται παράλληλα. Αν έχετε υπόψιν σας κάτι ανάλογο που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το σκοπό μας θα χαρούμε να το μοιραστούμε μαζί. Όπως, επίσης, θα χαρούμε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η παρέα μας. Όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει.

Αυτή είναι μια μάχη που απαιτείται να δώσουμε όλοι μαζί, δε φτάνει ο καθένας μόνος του γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”.

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα