Πολιτική

Την «Πρωτοβουλία Συνέχειας και Προοπτικής» (ΠΡΩΣΥΠ) ενεργοποιεί ο Κων.Κιλτίδης

Την «δεξαμενή σκέψης και ιδεών» με την επωνυμία «Πρωτοβουλία Συνέχειας και Προοπτικής» (ΠΡΩΣΥΠ) την οποία είχε συγκροτήσει το 2007, ενεργοποιεί ο πρώην βουλευτής Κιλκίς και πρώην υφυπουργός Κωνσταντίνος Κιλτίδης, με συνεργάτες του.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η Πρωτοβουλία Συνέχειας και Προοπτικής είναι Πνευματική και Πολιτική δεξαμενή σκέψεως και ιδεών. Θα ακολουθήσει η διακήρυξη και η ταυτότητα λειτουργίας αυτής της πρωτοβουλίας.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2007 και φιλοδοξεί να θέσει όλα τα μεγάλα ζητήματα του Ελληνισμού και της κοινωνίας σε συζήτηση με προτάσεις και λύσεις. Έμβλημα το κραταιό φύλλο της βελανιδιάς και τα τρία βέλη του Ελληνισμού.

Γιά ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ και ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !

Αφύπνιση, με αναζήτηση και στοχασμό γιά αναγέννηση πολιτική. Συνεχιστές του πολιτιστικού μας παρελθόντος, ως εγγύηση για την ύπαρξη προοπτικής στο μέλλον. Κίνηση πολιτών ενσυνείδητων Ελλήνων, με πατριωτική, λαϊκή αντίληψη ζωής και ελεύθερης δημιουργίας.

Γιά ασφάλεια- ισονομία και κατοχύρωση της παραγωγής με όρους κοινοτισμού και διανεμισμού. Να ξανά ‘ρθει στο προσκήνιο ο ελληνικός κόσμος, στο πολίτευμα, στην διανόηση και στην ευημερία των πολιτών.
Μια ανοικτή δεξαμενή σκέψης, τροφοδότης της πνευματικής και πολιτικής ζωής. Μακριά από κόμματα, αλλά με ταυτότητα και προτάσεις.

Η δρυς είναι ίσως το ισχυρότερο δένδρο της ελληνικής χλωρίδας. Θέλαμε να συμβολίζει το κραταιό του ελληνικού κόσμου. Τα δύο βέλη, είναι της αρχαιότητος, της ύστερης εποχής και των βυζαντινών χρόνων. Το τρίτο είναι αυτό του νέου μύθου του Ελληνισμού, του τρίτου πολιτισμού που άρχισε στον μεσοπόλεμο και διακόπηκε και μας είναι χρεωμένος …».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα