Γενικά

Την Εθνική Αρχή Διαφάνειας καλεί η διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς μετά τις καταγγελίες του Κ.Κιλτίδη

Την Εθνική Αρχή Διαφάνειας καλεί η διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς που συνεδρίασε εκτάκτως, με σκοπό όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, να αρθούν οι αβάσιμες καταγγελίες σε βάρος της. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, που συνεδρίασε εκτάκτως την Κυριακή 27.12.20 μετά από τις αβάσιμες και ψευδείς αναρτήσεις- σχολιασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αναφέρονται σε «εγκληματικές» παραλείψεις στη λειτουργία των κλινικών covid, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να ΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ την ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, προς την οποία απέστειλε αίτημα για τη διενέργεια ελέγχου από κλιμάκιο της, προκειμένου να διερευνηθούν όλα τα ζητήματα που καταγγέλλονται.

Αποτελεί υποχρέωση της διοίκησης προς τους ιατρούς και νοσηλευτές που καθημερινά δίνουν τον αγώνα τους, να αρθούν με τον πλέον επίσημο και αξιόπιστο τρόπο όλες αυτές οι αβάσιμες καταγγελίες.

Κανείς δεν δικαιούται να προκαλεί αδικαιολόγητα φόβο και σύγχυση στους κατοίκους του Κιλκίς. Άμεσα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα θα πραγματοποιήσουν τους σχετικούς ελέγχους για να μπορέσουμε ανεμπόδιστα όλοι να αντιμετωπίσουμε τον μοναδικό εχθρό που θα έπρεπε να μας απασχολεί, τον κορωνοϊό.

Η ενέργεια αυτή της διοίκησης είναι οφειλόμενη, για την προστασία της αξιοπιστίας του ιδρύματος αλλά και για την αντιμετώπιση στη συνέχεια με κάθε νόμιμο μέσο των ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ”

Κώστας Κιλτίδης για το θάνατο της Ζωής Ιωάννου: «Δεν το αντέχω! Να παραιτηθούν!»

Με αφορμή τον θάνατο μέλους της οικογένειας των υγειονομικών του Κιλκίς, της νοσηλεύτριας Ζωής Ιωάννου, ο πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης, εξαπέλυσε εκ νέου τους κεραυνούς του για τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Κιλκίς, ζητώντας την παραίτηση της διοίκησης.
Πιο συγκεκριμένα, στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής:
«Με σφιγμένη την ψυχή μου και με όποια πνευματική εγκράτεια, σας λέω τούτο.
Επιτέλους σηκώστε ανάστημα.
Η πανδημία έχει και θα έχει απώλειες, αλλά αυτά που έγιναν στο πολύπαθο νοσοκομείο μας είναι Εγκληματικά.
Να παραιτηθούν όσοι ασκούν διοίκηση και δεν έπραξαν τα δέοντα και ας γινόταν οτιδήποτε.
Ντροπή!
Νοσηλεία χωρίς υψηλές ροές οξυγόνου είναι αργός θάνατος.
Άναρχα τμήματα νοσηλείας χωρίς κανόνες.
Έγινε το επίκεντρο της διασποράς.
Θα μιλήσουν και τα στατιστικά δεδομένα, για θανάτους εκεί και στις διακομιδές.
Δεν αρκεί η θυσία των εργαζομένων και τα δάκρυα.
Πονάει η ψυχή μου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]