Γενικά

Τιμήθηκε η 108η επέτειος της απελευθέρωσης της Γουμένισσας

Με ιδιαίτερο σεβασμό εορτάστηκε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 σε λιτή εκδήλωση, λόγω της τήρησης των προληπτικών μέτρων αποφυγής του κορωνοϊού εορτάσθηκε στην πόλη της Γουμένισσας η 108η επέτειος της Απελευθέρωσης της Παιονίας από τον οθωμανικό ζυγό.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με επίσημη δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Γουμένισσας, Αξιούπολης & Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριος στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την εκπαιδευτικό Πασχαλίνα Διαμαντή.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες πεσόντες και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας Μακεδονομάχων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς, ο βουλευτής Ν. Κιλκίς Γεώργιος Φραγγίδης, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κιλκίς Αντρέας Βεργίδης, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, οι πρόεδροι κοινότητας Γουμένισσας Αστέριος Τάτσης και κοινότητας Γρίβας Δημήτρης Μπακάλης, , ο διοικητής της 33ης Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ Χρήστος Ζέζος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας Χρήστος Γκαντίδης, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας Δημήτρης Πρόιτσης, οι αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Τζούρτζος, Ευάγγελος Νίτσης, οι πρόεδροι νομικών προσώπων Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης και Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Παλάνη και Γιάννης Αλίρης, οι τοπικοί σύμβουλοι Αναστάσιος Περπερίδης και Ελένη Τζούνη, ο δασάρχης Αντώνης Τζάκος, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας της Γουμένισσας, εκπρόσωποι συλλόγων και κάτοικοι της Γουμένισσας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα