Κοινωνία

Τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του δήμου Παιονίας για τον COVID-19

Η πανδημία του κορωνοϊού μας έχει φέρει αντιμέτωπους με μια καινούργια πραγματικότητα και με ανατροπές στη καθημερινότητα και το τρόπο ζωής μας, προκαλώντας πρωτόγνωρα συναισθήματα.

Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να είναι φόβος για τον εαυτό ή τα αγαπημένα πρόσωπα ως προς την εκδήλωση ή την έκβαση την ασθένειας, θλίψη, θυμός λόγω περιορισμού της ελευθερίας κινήσεων, άγχος και ντροπή.

Επιπρόσθετα, ένα φαινόμενο που έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό είναι η ενδοοικογενειακή βία, λόγω των αυστηρών μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων κι εγκλεισμού στο σπίτι.

Προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανοιχτό παράθυρο διαλόγου συμβουλών και ελπίδας που να δίνει τη δυνατότητα σε άτομα να έρθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος, τίθεται σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, και Εθελοντισμού του δήμου Παιονίας.

Οι πολίτες, όταν νοιώσουν την ανάγκη, μπορούν να καλέσουν την τηλεφωνική γραμμή 2343033153 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 με 15:00, όπου θα έχουν τις παρακάτω επιλογές:

Παροχή ψυχολογικής βοήθειας σε πάσχοντες από ψυχικό νόσημα.

Παροχή ψυχολογικής στήριξης παιδιών και οικογενειών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]