Πολιτική

Τι απαντά ο Χ.Γκουντενούδης σε δήλωση της «Κίνησης Πολιτών δήμου Παιονίας» για την δομή της Ν. Καβάλας

Η «Κίνηση Πολιτών του δήμου Παιονίας», εξέφρασε δημόσια την άποψη της για την σημερινή διοίκηση του δήμου ότι αίρει την εμπιστοσύνη της απέναντι στο δήμαρχο και την διοίκηση του δήμου, καθώς δεν προχώρησαν σε υλοποίηση εκείνων για τα οποία είχαν δεσμευτεί δημόσια.

Όμως, δεν είναι δόκιμη η γενίκευση της αναφοράς σε όλο το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας, συμπεριλαμβάνοντας έτσι και τον πρώην δήμαρχο αλλά και τους συμβούλους του συνδυασμού «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ».

Η ευθύνη για τα υπεσχημένα της νυν διοίκηση του δήμου, στο καυτό θέμα του μεταναστευτικού και της δομής της Νέας Καβάλας, βαρύνει αποκλειστικά τον δήμαρχο κ. Σιωνίδη και τους συμβούλους της πλειοψηφίας του δήμου και θέλουμε να πιστεύουμε ότι σε αυτούς αναφέρεται η ανακοίνωση της «Κίνησης Πολιτών δήμου Παιονίας»

Η δημοτική παράταξη «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» και όταν ήταν διοίκηση του δήμου αλλά και τώρα ως μείζονα αντιπολίτευση, είναι κάθετα αντίθετη στην με οποιονδήποτε τρόπο μονιμοποίηση της συγκεκριμένης δομής.

Άλλωστε κι εγώ ως πρώην δήμαρχος αναφέρθηκα στο θέμα αυτό κατά την συνάντηση που είχαμε στο Δημαρχείο Πολυκάστρου παρουσία του δημάρχου κ. Σιωνίδη, ενώπιον του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Μηταράκη.

Στην συνάντηση αυτή, ήμουν ο μοναδικός εκ των παρευρισκομένων που μίλησε ανοιχτά υπέρ της πλήρους κατάργησης της δομής της Νέας Καβάλας, διότι ο δήμος μας έχει επιβαρυνθεί αρκετά χρόνια με το μεταναστευτικό και οι δημότες μας δεν αντέχουν άλλο.

Έχουμε σηκώσει ως τοπική κοινωνία τεράστιο βάρος και η πολιτεία όχι μόνο μας ξέχασε αλλά εκμεταλλευόμενη την ανεπάρκεια της νυν δημοτικής αρχής του κ. Σιωνίδη, βρήκε την ευκαιρία να μονιμοποιήσει την δομή.

Άλλωστε, είχα αναφερθεί προσωπικά στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή της Νέας Καβάλας είναι η καταλληλότερη προς ανάπτυξη διότι κείται παραπλεύρως κεντρικής οδικής αρτηρίας (π. ΠΑΘΕ), σιδηροδρομικού δικτύου που συνδέει την Ελλάδα με το εξωτερικό και βέβαια βρίσκεται εντός της περιοχής αυτή το κατειλημμένο «ελαφρύ» αεροδρόμιο της Ν. Καβάλας.

Για άλλη μια φόρα το φωνάζουμε για να κλείσει οριστικά η δομή και θέτουμε τους εαυτούς μας αλλά και την δημοτική μας παράταξη στη διάθεση της διοίκησης του δήμου για οποιασδήποτε μορφής κινητοποίηση.

Πρέπει να γίνει άμεσα με ευθύνη της πολιτείας και πίεση από την δημοτική αρχή μια ανακατανομή σε όλη τη χώρα με κριτήριο την αναλογικότητα. Ο Δήμος Παιονίας τόσα χρόνια σήκωσε το βάρος που του αναλογούσε. Τώρα ήρθε η ώρα να επωμιστούν ευθύνες κι άλλοι.

Η πρόταση μας είναι όλοι οι φορείς του νομού, αντιπεριφέρεια, δήμαρχοι, βουλευτές και φορείς, να δημιουργήσουν μια ισχυρή ομάδα κρούσης για να συζητά και κυρίως να επιλύει τα μείζονα προβλήματα που αφορούν τον τόπο μας.

Να παρουσιαζόμαστε ενωμένοι απέναντι στην κεντρική διοίκηση με γνώμονα το καλό του τόπου αφουγκραζόμενοι την τοπική κοινωνία. Όχι να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Μόνο με την ενότητα μπορεί να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μέχρι στιγμής και αυτό φαίνεται και από το θέμα των διοδίων, ο δήμαρχος κ. Σιωνίδης προτιμά να λειτουργεί μόνος. Δεν ενημέρωσε καν τις δημοτικές παρατάξεις για το θέμα και δεν ζήτησε την υποστήριξη μας για το θέμα των κινητοποιήσεων. Προφανώς επειδή δεν θέλει να σηκωθεί το θέμα ψηλά.

Η θέση μας είναι πρώτα δρόμος και μετά διόδια. Όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις με σταθμούς διοδίων στον κόμβο Πολυκάστρου διότι εντέλει «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα