Κοινωνία

Θλίψη και πένθος γιά την απώλεια του διακεκριμένου ορθοπεδικού Θανάση Πάγκου

Σε “βαρύ” πένθος “βύθισε” την κοινωνία του Κιλκίς, πόλης και νομού το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του διακεκριμένου ορθοπεδικού ιατρού Θανάση Πάγκου.

Ο εκλιπών καταγόταν από την Νιγρίτα Σερρών και ενσωματώθηκε στην κιλκισιώτικη κοινωνία το 1963 με τον αρραβώνα του με την επίσης, διακεκριμένη κιλκισιώτισα παθολόγο ιατρό Κυριακή (Κική) Παπαδοπούλου.

Το ζεύγος είχε μίαν αξιοζήλευτη πορεία στην ζωή, και την καταξίωσή του την ώφειλε όχι μόνο στην επιτυχή επιστημονική σταδιοδρομία, αλλά και στην ενεργό ανάμειξή του στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Αποκορύφωμα η καθοριστική συμβολή του στην ίδρυση και εδραίωση της “Τέχνης” και εν συνεχεία ανάδειξή της σε κορυφαίο πολιτιστικό φορέα του τόπου, με την Κική να ηγείται του συλλόγου επί σχεδόν τρείς δεκαετίες και τον Θανάση να είναι ο “αθόρυβος”, δημιουργικός και παραγωγικός …”άνθρωπος γιά όλες της δουλειές”.

Επιπλέον ο Θανάσης Πάγκος συγκαταλεγόταν στην χορεία των εξαίρετων εκείνων ορθοπεδικών ιατρών οι οποίοι “οικοδόμησαν” την πανελλήνια φήμη των κατά καιρούς ορθοπεδικών κλινικών του νοσοκομείο Κιλκίς, οι οποίες δημιούργησαν μία ζηλευτή παράδοση, που συνεχίζεται ακόμη και στην σημερινή εποχή των …ισχνών αγελάδων.

Η εκφορά του Θανάση Πάγκου θα γίνει την Δευτέρα 6.12.21 από τον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς στις 11.30 το πρωί.

Συλλυπητήρια της ΜΚΕ Τέχνης Κιλκίς για το θάνατο του Αθανασίου Πάγκου

Η πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΚΙΛΚΙΣ εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και την βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του ορθοπεδικού ιατρού και ιστορικού μέλους της Τέχνης, Αθανασίου Πάγκου. Υπήρξε ορόσημο για το Κιλκίς, για το νοσοκομείο και την πόλη, εμπνευστής πολλών νέων ιατρών και ανθρώπων που τον πλαισίωναν.

Στην οικογένεια και τους οικείους του ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη.

Για τους ανθρώπους της Τέχνης ήταν ο Θανάσης. Ο άοκνος, δοτικός, επίμονος, αποτελεσματικός, δυναμικός Θανάσης. Ο αθόρυβος και ακάματος σε ό,τι του ζητήθηκε. Αν η Κική ήταν το δέντρο για την Τέχνη, ο Θανάσης ήταν οι ρίζες που το στήριζαν και το προστάτευαν. Αν η τέχνη ήταν ο δεύτερος σύντροφος της ζωής της Κικής, για το Θανάση ήταν η νόμιμη ερωμένη του.

Ο αφανής, πολλές φορές, ήρωας, ο στυλοβάτης της θεατρικής ομάδας στα τεχνικά ζητήματα, ο ακούραστος εργάτης για την δημιουργία της Πινακοθήκης. Άνθρωπος χαρισματικός, με πάθος για όλα, για την ιατρική, την τέχνη, τα γράμματα, τον πολιτισμό, ιδεολόγος, μαχητής του δίκιου, βαθύτατα πολιτικοποιημένος με ξεκάθαρη και καίρια θέση για την κοινωνία και τον κόσμο.

Θανάση έχεις μια θέση στις καρδιές μας, είσαι αναπόσπαστο κομμάτι της Τέχνης, μας προσέφερες μνήμες και πράγματα ανεκτίμητα.

Σε ευχαριστούμε πολύ για όλα. Καλό ταξίδι σου και να δώσεις ένα φιλί την Κική από όλους μας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Όχι χαμηλά τα “πανώ”

Τείνει να εξελιχθεί, αν δεν έχει ήδη εξελιχθεί, σε … μόδα στο Κιλκίς η ανάρτηση ενημερωτικών “πανώ” σε χαμηλό ύψος, […]