Πολιτική

Οι θέσεις της ΔΗΜ.ΤΟ. Κιλκίς της ΝΔ εν όψει των εκλογών της 18ης Μαϊου

Τις θέσεις και προτάσεις της, που αφορούν στον δήμο Κιλκίς εν όψει των εκλογών της 18ης Μαϊου, διατύπωσε και δημοσιοποίησε η δημοτική τοπική οργάνωση Κιλκίς της ΝΔ.
Στο σχετικό υπόμνημα αναφέρονται τα εξής:
1.Μια ισχυρή οικονομία στο δήμο Κιλκίς
Σύσταση φορέα οικονομικής ανάπτυξης με ευρύτερη συνεργασία με το επιμελητήριο, εμπορικό σύλλλογο και άλλους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς με στόχους:
•μια συνολική ανάλυση της αστικής και δημοτικής οικονομικής δομής μέσω δημοσκόπησης της δημοτικής κοινής γνώμης (νοικοκυριών),
•ο ορισμός των νέων και ιδιαίτερα κατάλληλων για το δήμο Κιλκίς επιχειρήσεων του μέλλοντος,
•απόκτηση νέων επιχειρήσεων,
•συνεχή επαφή με τις ήδη εδραιωμένες επιχειρήσεις και με νέους επενδυτές,
•δημιουργία ενός μόνιμου διαλόγου μεταξύ των πόλεων, ενώσεων και επιχειρήσεων,
•την ενίσχυση της τοπικής προσφοράς στις συνοικίες, γειτονιές και δημοτικές ενότητες, καθώς και το λιανικό εμπόριο του δήμου.
•ενεργή εμπορία της πόλης Κιλκίς στους τομείς του μάρκετινγκ της πόλης και του τουρισμού
•Αγροτική οικονομία: Γεωργία και κτηνοτροφία

Bιώσιμη δημοσιονομική πολιτική στον Δήμο
•Να εφαρμοσθεί μια φορολογικά προσεκτική και συνετή πολιτική δαπανών. Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν οι μελλοντικές γενιές, αλλά να καθίστανται δυνατές οι μελλοντικές ευκαιρίες. Η δημοσιονομική εξυγίανση και οι βιώσιμες επενδύσεις δεν αλληλοαναιρούνται.

Δημιουργία υποδομών και προυποθέσεων εγκατάστασης επιχειρήσεων χωρίς γραφειοκρατία…

2.Μια ομαλή ροή της κυκλοφορίας
Πρόσληψη ενός έτους ειδικού συγκοινωνιολόγου ο οποίος θα επωμισθεί με την σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης για το κυκλοφοριακό εντός της πόλης όπου είναι οξυμμένο το πρόβλημα ήδη και υποβολή για την υλοποίηση τους.
Ή δημιουργία Ομάδας εργασίας για το κυκλοφοριακό. Θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις εμπειρίες των άλλων οργανισμών και ιδρυμάτων στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό, και αναζητά ενεργά μέσα για την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών και επόμενες πρακτικές για τις πόλεις στις οποίες δραστηριοποιείται.
Υποδομή για κυκλοφορία ποδηλάτων.

3.Για έναφιλικό προς την οικογένεια δήμοςΚιλκίς

Τομέας διαπαιδαγώγησης και εκπαίδευσης
Κοινωνικός τομέας
Τομέας παιδιών και νεολαίας
Μια απαραίτητη προϋπόθεση για μια θετική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων είναι η επαρκής κίνηση. Κολυμβητήριο, αθλητικές εγκαστάσεις και στο βόρειο-ανατολικό μέρος του Κιλκίς αλλά και σε όλες τις δημοτικές ενότητες
Μίνι αθλητικό κέντρο στην περιοχή του Σαλάτς όπου ήδη υπάρχει γήπεδο αλλά παραμένει αναξιοποίητο. Ένα ασφαλές, καθαρό και φιλικό προς το περιβάλλον δήμος Κιλκίς
Ασφάλεια του πολίτη, καθαρή πόλης καθαρές δημοτικές ενότητες, και φιλικό προς το περιβάλλον δήμος.

Για να κατοικείς ευχάριστα στην πόλη μας
Πάρκα, παιδότοποι, Ο λόφος του Αγίου Γεωργίου να διαμορφωθει σε ένα μεγάλο τόπο αναψυχής (δρόμοι περιπάτου…). Για την ανάπτυξη και προστασία του δάσους να οδηγηθεί το νερό του βιολογικού καθαρισμού στον λόφο του Άη Γιώργη. Ποιότητα πόσιμου νερού (Τέρπυλλος..).

4.Για την ενίσχυσητης πολιτικής δέσμευσης
Η εθελοντική δραστηριότητα, είτε σε συλλόγους, εκκλησίες, στον τομέα της νεολαίας ή δημόσιους φορείς, συμβάλλει σημαντικά στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση και στη θετική ανάπτυξη της προσωπικότηταςτων παιδιών και των εφήβων.
Να συμπεριληφθούν δυναμικα επαίοντες πολίτεςως εμπειρογνώμονες στις αποφάσειςτου δημοτικού συμβουλίου.Οι προτάσεις τους πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ οψη.
Και με την συμμετοχή τους να γίνει η επεξεργασία μιας στρατηγικής σχετικά με το μοντέλο «Δήμος Κιλκίς 2025» που να ξεκινούν οι προτάσεις τους από την οικονομία για τον αθλητισμό και τον ελεύθερο χρόνο, την καθαριότητα, την ελκυστικότητα της πόλης, την επιρροή της πόλης στην περιοχή, την φύση και την προστασία του περιβάλλοντος, τους χώρους πρασίνου, την αστική δημοτική ανάπτυξη, τις μεταφορές, την πολιτική δέσμευση, του διεθνούς χαρακτήρα και της ανοχής, το μάρκετινγκ της πόλης, την εκπαίδευση και να φθάνουν μέχρι το θέμα της δια βίου μάθησης.

5.Για τον πολιτισμό στην πόλη και τις δημοτικές ενότητες
Στόχος μας είναι η κοινωνία να αντλεί την αυτοπεποίθεση της όχι μόνο από την οικονομική και κοινωνική κατάσταση, αλλά και να βλέπει τον εαυτό της ως μια πολιτισμική κοινωνία. Ως εκ τούτου, να υποστηριχθεί η τέχνη και ο πολιτισμός-προσεκτικά, με σεβασμό προςτην ελευθερία και την ανεξαρτησία του και χωρίς επηρεασμό του περιεχόμενου του μέσω της χρηματοδοτικής στήριξης. Να διατηρηθεί η πολιτιστική πολυμορφία και να υποστηριχθεί μια ατμόσφαιρα στην οποία να μπορεί να αναπτύσσεται η δημιουργικότητα, η φαντασία και η καλλιτεχνική ελευθερία…

Διενέργεια παραδοσιακού φεστιβάλ κάθε χρόνο στο κέντρο της πόλης (όλες οι ΄΄ράτσες΄΄ του νομού) στο οποίο θα υπάρχει δίκτυο εκδηλώσεων και προώθηση παραδοσιακών προϊόντων με προσέλκυση εταιρειών και χορηγών ώστε να υπάρχουν έσοδα και για τον Δήμο από μια τέτοια εκδήλωση.
Τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις των συλλόγων στο κέντρο του Κιλκίς με στόχο να προσελκύσει και πολίτες εκτός δήμου.

Διαπραγμάτευση με το υπουργείο αμύνης για την χρησιμοποίηση του αεροδρομίου για την διοργάνωση κατάλληλων εκδηλώσεων.

6.Ενέργεια και κλιματική πολιτική προστασία
Παραγωγή ρεύματος (φωτοβολταικά) και συμμετοχή του δήμου (μέσω ΔΕΥΑΚ, επιχείρηση κοινής ωφελείας) σε έργα για την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ειδικότερα της αιολικής ενέργειας μέσα από ευρωπαικά αναπτυξιακά προγράμματα στήριξης. Εγκατάσταση σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας με φωτοβολταϊκά σε δημοτικά κτίρια και πρώην κοινότητες ώστε να υπάρχει και εξοικονόμηση πόρων προς όφελος των αδύναμων πληθυσμιακά ομάδων (κατανάλωση ρεύματος …).
7.Για ένα Κιλκίς με την ποιότητα ζωήςστην τρίτη ηλικία
Συμβίωση με αλληλεγγύη νεων και ενηλίκων. Τόποι συναντήσεως. Προσφορές στον τομέα πολιτισμού, αθλήματος, εκπαίδευσης και στον κοινωνικό τομέα..κατάλληλη στέγαση, εξωτερικά ιατρεία και ενδονοσοκομειακή περίθαλψη.

8.Για μια πολυσύχναστη εμπορική πόλητουΚιλκίς
Διατήρηση και ανάπτυξη της τοπικής προσφοράς στην πόλη, στα χωριά και στις συνοικίες. Βελτίωση συγκοινωνίας στο κέντρο της πόλης, χώροι στάθμευσης..

9.Τουρισμός
Προβολή σπηλαίου, Βαλκανικός βοτανικός κήπος, Μεταλλικό (ξυνό νερό), αναμόρφωση του λόφου Αγ. Γεωργίου με δράσεις φιλικές προς το περιβάλλον του χώρου και προσέλκυση ανθρώπων (προσκυνηματικός θρησκευτικός τουρισμός με την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου η οποία αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη εκκλησία με σπάνιες τοιχογραφίες κ.λπ.).
Προβολή του αγροτικού τουρισμού.

10.Για ένα διεθνή και φιλικό με τους ξένους Κιλκίς
Στηρίζουμε το άλλο, το διαφορετικό που θέλει να ενταχθεί στην κοινωνία Τα δομικά στοιχεία του για τα μέτρα ένταξης είναι: εργασία των γονέων και σεμινάρια αρμοδιοτήτων των γονέων, γλωσσική κατάρτιση για τις μητέρες, φροντιστήριο γλώσσας για την μητέρα και παιδί, πληροφορίες στους γονείς για τις θεσμικές δυνατότητες χρηματοδότησης για τα παιδιά, την τοποθέτηση των μεταναστών στους μετανάστες για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

11.Για ένα καλά ανεπτυγμένο σύστημα υγείας
Άμεση και ποιοτική παροχή υπηρεσιών.
Ολοκλήρωση μονάδας αιμοκάθαρσης εναρμονισμένη στις ανάγκες των πολιτών. (δεν είναι δυνατόν ασθενείς της ομάδας αυτής να ταλαιπωρούνται εξ αιτίας των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων)
Διαδικτυακή σύνδεση των αγροτικών ιατρείων των τοπικών διαμερισμάτων για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων

12.Διαδημοτική και ευρωπαική συνεργασία

Δήμο Παιονίας
Με Δήμο Παιονίας (για την υλοποίηση του δρόμου Κιλκίς – Πολύκαστρο- Γουμένισσα) και με όμορους Δήμους άλλων νομών (Σερρών, Θεσσαλονίκης) για την επιτάχυνση έργων που θα είναι προς όφελος και των δυο νομών και άρα και των συνεργαζόμενων Δήμων.

Ευρώπη Eurotown

Πόλη-δικτύωση είναι μια σημαντική πρακτική για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοχής. Εκτός του ότι είναι ένας χώρος συνεργασίας μεταξύ των δήμων, η συμμετοχή σε τέτοια δίκτυα επιτρέπει την εκπροσώπηση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη. Παρέχει επίσης ένα πλαίσιο προνόμιογια την προώθηση τηςκαινοτομίας και της ανταλλαγής εμπειριών σε διακρατικό επίπεδο. Τα οφέλη της δικτύωσης είναι:
•Η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας
•Η ανταλλαγή των προσφορών και των απαιτήσεων για συνεργασία
•Η ανταλλαγή πληροφοριών κοινού ενδιαφέροντος
•Η εκπροσώπηση των ανησυχιών μεσαίων πόλεων και κωμοπόλεων (50.000 μέχρι 250.000 κατοίκους) στούς τομείς των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων

Ένας από τους κύριους στόχους των Eurotowns είναι να ενισχύσει αυτές τις δραστηριότητες δικτύωσης μεταξύ των μελών της πόλης-δικτύωσης.

Αμοιβή συμμετοχής 3.500 € Καμία συνδρομή τον πρώτο χρόνο

13.Σύσταση κοινωνικού ιατρείου
Στα πρότυπα του κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού φαρμακείου σε στενή συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο.

14.Για μία φιλική προς τον πολίτη και πλησίον του πολίτη δημοτική αρχή

Αμοιβαίος σεβασμός και αμοιβαία αποδοχή πολίτη και υπαλλήλου.
Ο υπάλληλος πρέπει να καταρτίζεται πλήρως γνωστικά και τεχνικά στο αντικείμενό του για να προσφέρει άμεσα τις υπηρεσίες του.
Προσφορά σεμιναρίων εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης υπαλλήλων σε θέματα υπηρεσιών καθώς και σε θέματα τεχνογνωσίας για μια εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του δήμου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα