Πολιτική

Θ.Βαφειάδης: «Κύριε πρόεδρε του ΔΣ Κιλκίς γιά άλλη μία φορά αυθαιρετείτε»

Την έντονη διαμαρτυρία του δημοτικού συμβούλου Θόδωρου Βαφειάδη προκάλεσε η απόφαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παύλου Θωμαΐδη να ορίσει τακτική συνεδρίαση του σώματος «την τελευταία στιγμή».

Μάλιστα ο κ. Βαφειάδης καταλογίζει «αυθαιρεσία» στον κ. Θωμαΐδη, όσον αφορά στην σχετική απόφαση.

Στην σχετική επιστολή του ο κ. Βαφειάδης αναφέρει τα εξής:

«Γιά ακόμη μία φορά αυθαιρετείτε και ορίζετε τακτική συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου την τελευταία στιγμή, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον ένας ετήσιος προγραμματισμός των τακτικών συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι υπάλληλοι του δήμου που προετοιμάζουν τα θέματα, οι τοπικοί Φορείς και οι πολίτες που θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, να κανόνιζαν ευχερώς το πρόγραμμά τους.

Ειδικά για τους δημοτικούς συμβούλους επιμένετε να αγνοείτε το βασικό γεγονός ότι δεν είναι όλοι αργόσχολοι ή αμειβόμενοι από τις θέσεις που κατέχουν στο δήμο, αλλά υπάρχουν -ευτυχώς- και σύμβουλοι σε παραγωγικές ηλικίες που είναι ενεργοί επαγγελματίες και έχουν υποχρεώσεις επαγγελματικής φύσεως και πρέπει να γνωρίζουν εγκαίρως και τις αυτοδιοικητικές τους υποχρεώσεις επίσης για τον προγραμματισμό τους.

Ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση αποτελεί το γεγονός να συγκαλείτε τακτική συνεδρίαση στις 3 κάτι παντελώς απαράδεκτο, διότι εργαζόμαστε και δε μπορούμε να παραστούμε.

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν ή μας αγνοείτε ή τεχνηέντως δεν επιθυμείτε την παρουσία μας στα δημοτικά συμβούλια και ας εκπροσωπούμε ένα αξιοσημείωτο ποσοστό συμπολιτών μας.

Διαμαρτύρομαι εντονότατα για τα παιχνίδια εξουσίας και αυθαιρεσίας της δημοτικής αρχής που δεν είναι σε θέση να κατανοήσει το ρόλο και τις υποχρεώσεις της προς όλες τις κατευθύνσεις και τις διαστάσεις τους».

“Ειδοποιήθηκαν εγκαίρως”

Η επιστολή του κ. Βαφειάδη αναγνώσθηκε από τον κ. Θωμαΐδη στην αρχή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 19.12.22.

Απαντώντας και σχολιάζοντας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε “ότι η επιστολή του γιά την εν λόγω συνεδρίαση εστάλη προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους τέσσερες ημέρες πριν την συνεδρίαση, άρα δεν γίνεται λόγος περί ενημερώσεως την τελευταία στιγμή, άρα όλοι οι δημοτικί σύμβουλοι ειδοποιήθηκαν εγκαίρως”.

Και πρόσθεσε: “Ο ίδιος τρόπος ειδοποίησης ισχύει τόσο γιά τις δώδεκα τακτικές συνεδριάσεις όσο και γιά τις συνήθως τρείς έκτακτες, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, και οι αιτιάσεις του κ. Βαφειάδη είναι τουλάχιστον αστήρικτες”.

Επίσης ο κ. Θωμαΐδης απέρριψε την επίκληση του κ. Βαφειάδη περί “φόρτου εργασίας”, που καθιστά “αδύνατη την παρουσία” στις συνεδριάσεις, όταν αρχίζουν νωρίς:

“Λέει ο κ. Βαφειάδης ότι δεν μπόρεσε να έλθει την συγκεκριμένη ώρα, επειδή εργάζεται. Δηλαδή, όλοι οι άλλοι σύμβουλοι, που είναι παρόντες… δεν έχουν εργασία;

Δηλαδή είναι… αργόσχολοι;”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]