Πολιτική

Θεματκή Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Aπέχουμε από την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Σε ανακοίνωσή της Θεματικής Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς αναφέρει ότι «η υπουργός Παιδείας προσπαθεί να επιβάλει τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων τους, με ηλεκτρονική ψηφοφορία», τονίζοντας τα εξής:

“H κ. Κεραμέως υιοθετεί πολιτική «πυγμής» έναντι των εκπαιδευτικών.

Χωρίς διάλογο και δίχως καμία λογική συναίνεσης προσπαθεί να επιβάλει τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων τους, με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και οι παρατάξεις τους σύσσωμες, αποσύροντας τα ψηφοδέλτιά τους, απέρριψαν την επιβολή διαδικασιών ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που παραβιάζουν πολλαπλά τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και δεν διασφαλίζουν τη μυστικότητα της ψήφου.

Σε συνέχεια αυτής της πολιτικής, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αρνείται πεισματικά να δεχθεί τις αποσύρσεις και να ανακαλέσει τις προηγούμενες αποφάσεις ανακήρυξης των συνδυασμών και για να αντιμετωπίσει την καθολική άρνηση των ΕΛΜΕ να ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές, προχωρά σε μια ακραία αυταρχική κίνηση, ορίζοντας με το ζόρι ως μέλη των εφορευτικών επιτροπών, συναδέλφους παρά τη βούλησή τους.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την αναβολή των εκλογών έως ότου υπάρξουν οι προϋποθέσεις του συνέρχεσθαι και του συνδιαλέγεσθαι.

Η μόνη απάντηση σ’ αυτόν τον στυγνό αυταρχισμό του υπουργείου Παιδείας είναι η

ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ – ΠΑΡΩΔΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα