Πολιτισμός

«Έλαμψε» η θεατρική ομάδα του πρώτου λυκείου Κιλκίς

Η διοργανωτική επιτροπή του τρίτου διεθνούς νεανικού φεστιβάλ αρχαίου δράματος «Αρχαία Μεσσήνη 2014», είχε επιλέξει την θεατρική ομάδα του 1ου λυκείου Κιλκίς για να συμμετάσχει στο φεστιβάλ με το έργο του Ευριπίδη «Οι Φοίνισσες». Στο φεστιβάλ συμμετέσχαν 19 σχολεία από την Ελλάδα, την Κίνα, την Ιταλία, την Αγγλία και την Κύπρο. Ο θεσμός αυτός αντικατοπτρίζει και υποστηρίζει την ανάγκη εκπαιδευτικών και μαθητών να εκφραστούν μέσα από τις διαχρονικές αξίες της πολιτισμικής κληρονομιάς μας, του αρχαίου ελληνικού δράματος. Οι μαθητές ηθοποιοί που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ επικοινώνησαν μεταξύ τους, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από την ενασχόλησή τους με το αρχαίο δράμα και πρόβαλλαν τη δημιουργική δουλειά τους.
Η θεατρική ομάδα του 1ουΛυκείου Κιλκίς έδωσε μια εξαιρετική παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης την Πέμπτη 3.4.14. Το έργο το είχε παρουσιάσει και στο συνεδριακό κέντρο του Κιλκίς στις 29.3.14 και θα το ξαναπαρουσιάσει στις 20 Ιουνίου στο θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου.
Οι μαθητές της θεατρικής ομάδας είναι: Ουρανία Δαλακούρα, Κώστας Δανακτσής, Αργύρης Διαμαντόπουλος, Αλέξης Ιωαννίδης, Νίνα Κωνσταντινίδου, Λάμπης Λαζαρίδης, Μαρία Μερολλάρι, Σπυριδούλα Μηναρετζή, Ιωάννα Ναλμπαντίδου, Ζωή Νικολαΐδου, Γιώτα Παπαδοπούλου, Μαρία Πίτσαρα, Χρύσα Πούπη, Λάζαρος Σαραφίδης, Δήμος Σταμάτης, Ευθυμία Στεφανίδου, Γεωργία Συμεωνίδου, Βαρβάρα Τοσουνίδου, Ειρήνη Τσαγκάρη, Μάγδα Τσαπανίδου, Σταυρούλα Τσαπανίδου, Χρύσα Τσινιντζάλη, Χρύσα Τσικρικά, Ευαγγελία Τσιντσαράτζε, Μαργαρίτης Φούρναρης, Αγγελική Χαρτοματζίδου. Υπεύθυνοι είναι οι καθηγητές Θεόφιλος Γουλτίδης, Τριανταφυλλιά Καραλίδου και Νικόλαος Κατσάρας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα