Πολιτική

Θ.Βαφειάδης: «Κατάλληλη στιγμή για μείωση των τελών ύδρευσης»

Το θέμα της μείωσης των τελών της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ) έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Θόδωρος Βαφειάδης κατά την συζήτηση επί των εκτός ημερησίας διατάξεως θεμάτων της διά τηλεδιασκέψεως συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 11.1.21.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο κ. Βαφειάδης, «να προχωρήσουμε στην μείωση των τελών ύδρευσης, καθώς με τα συνεχή αναπτυξιακά έργα υποδομής μειώνεται συνεχώς το κόστος λειτουργίας του δικτύου. Θα μειωθεί, μάλιστα, και άλλο, αν αλλάξουμε πάροχο. Είναι, επίσης, καιρός να υπάρξει εκ μέρους της ΔΕΥΑΚ περισσότερη μέριμνα γιά την ύδρευση περιοχής των Κρουσίων, ιδίως σε κάποιους συγκεκριμένους οικισμούς με συγκεκριμένα προβλήματα».

Απαντώντας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Καραμπίδης ανέφερε, ότι η επιχείρηση υποχρεούται να συντάξει μελέτη έργων – κόστους, ώστε να καθορίσει την τιμολογιακή πολιτική της.

«Ειδικότερα για τους οικισμούς της περιοχής των Κρουσίων», είπε ο κ. Καραμπίδης, «η ΔΕΥΑΚ αντιμετωπίζει εν τη γενέσει τους προβλήματα με τα φίλτρα των υδραγωγείων, έτσι ώστε η υδροδότηση να συνεχίζεται απρόσκοπτα. Σε δύο – τρεις περιπτώσεις έγινε ή πρόκειται να γίνει καθαρισμός υδραγωγείων από ρίζες δένδρων ή φυτών, που έχουν εισχωρήσει σ’ αυτά». «Στα σκαριά» βρίσκεται η ένταξη στο πρόγραμμα και έναρξη του έργου του εκσυγχρονισμού του δικτύου της Πικρολίμνης».

Και ο κ. Καραμπίδης κατέληξε: «Σε κάθε περίπτωση μεριμνούμε για την εξασφάλιση υγιεινού πόσιμου νερού, ενώ εξετάζουμε, σε σχέση με τα προαναφερθέντα τις δυνατότητες μείωσης των τελών».

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα