Αθλητισμός

Τερμάτισε στον διεθνή Μαραθώνιο Βοστώνης ο Γιάννης Παπαδόπουλος

Διεξήχθη την Λαμπροδευτέρα 21.4.14 ο ιστορικός Μαραθώνιος δρόμος της Βοστώνης, που μαζί με τον θρυλικό επί της κλασσικής διαδρομής Μαραθώνιος-Αθηνών θεωρούνται, βάσει αγωνιστικών κριτηρίων και βαθμού δυσκολίας οι δύο σημαντικότεροι του κόσμου.
Στον αγώνα έλαβαν μέρος 36.000 δρομείς από όλο τον κόσμο, σε μία νέα επίδοση συμμετοχής.
Αναμέσά τους και ο πρωταθλητής του Αίαντος Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος κατάφερε και πάλι να τερματίσει, χωρίς όμως να διακριθεί όπως πέρυσι (93ος επί 32.000 δρομέων) καθώς κατά την διάρκεια του αγώνα αντιμετώπισε απρόοπτα προβλήματα υγείας.
Μάλιστα, αυτά συνηγορούσαν σε έγκαιρη εγκατάλειψη, αλλά ο Κιλκισιώτης δρομέας προτίμησε να παραμείνει πιστός στην βασική αρχή των μαραθωνοδρόμων, να εξαντλούν κάθε περιθώριο δυνατότητας τερματισμού, από την στιγμή που χάνεται η αντίστοιχη γιά διάκριση ή νέα επίδοση, καταφέροντας, εν τέλει, να τερματίσει παρά την έντονη εξάντληση.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο δικαίωσε γιά άλλη μία φορά την φήμη του ως αγωνιστή αθλητή και τίμησε …γιά πολλοστή φορά τον κιλκισιώτικο αθλητισμό, έστω και αν, σε σχέση με την συνολική εμφάνιση και κατάληξη αυτός ο αγώνας δεν ήταν από τους καλύτερους της σταδιοδρομίας του.
Μετά την προβλεπόμενη ανάπαυση ο 30χρονος Γιάννης Παπαδόπουλος θα αρχίσει να προετοιμάζεται γιά τις επόμενες υποχρεώσεις του με αναμενόμενο κορυφαίο στόχο χρονιάς τον διεθνή Μαραθώνιο Αθηνών του προσεχούς Νοεμβρίου, που γιά τους Ελληνες αθλητές αποτελεί και τον αγώνα του Μαραθωνίου δρόμου του πανελληνίου πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]