Κοινωνία

Τεράστια απώλεια για την αυτοδιοίκηση του νομού ο θάνατος του Γιώργου Γίτσου

Έχασε τη μάχη με την ζωή το μεσημέρι της Τρίτης 4.1.21 ο 70χρονος μαθηματικός και άνθρωπος της αυτοδιοίκησης Γιώργος Γίτσος νικημένος από την «επάρατη νόσο» για περισσότερο από μία διετία.

Ο Γιώργος Γίτσος ήταν ένας από τους μακροβιότερους λειτουργούς της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Παιονία, αφού διετέλεσε δυο φορές πρόεδρος της κοινότητας (1982-1990) και στη συνέχεια δήμαρχος Ευρωπού για άλλες δυο θητείες, ενώ είχε ενεργό ανάμειξη στην τοπική ένωση δήμων και κοινοτήτων νομού Κιλκίς (ΤΕΔΚ), όπως και στην Αναπτυξιακή Κιλκίς ΑΕ, φορείς στους οποίους ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα.

Ήταν από τους πρώτους που ίδρυσε και λειτούργησε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης στην περιοχή του Ευρωπού, υπήρξε επί μακρόν διοικητικό στέλεχος και τα τελευταία χρόνια άσκησε τα καθήκοντα του προέδρου στον τοπικό ποδοσφαιρικό σύλλογο «Απόλλωνα» Ευρωπού.

Είχε χαρακτηρισθεί ως κοινοτάρχης και δήμαρχος των έργων και έχαιρε γενικής εκτιμήσεως, παρά τις όποιες διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές τοποθετήσεις.

Ήταν άνθρωπος χαηλών τόνων, γεγονός που τον καταξίωσε στην ευρύτερη κοινωνία, όχι μόνο της περιοχής της Παιονίας, αλλά και όλου νομού Κιλκίς.

Συλλυπητήριο μήνυμα του υφυπουργού και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά

Ο Γιώργος Γίτσος, δίδαξε με την παραδειγματική στάση ζωής του, την αγάπη στον συνάνθρωπο, την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινότητα, την αξιοσύνη και, εν τέλει, το μεγαλείο του ανθρώπου.
Υποκλίνομαι στη μνήμη του και εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα και τα παιδιά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Παιονίας που θα τον σκεπάσει.

Συλλυπητήριο δημάρχου Παιονίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη

Σήμερα αποχαιρετάμε έναν γνήσιο αγωνιστή της Αυτοδιοίκησης, ο οποίος για πολλά χρόνια παρήγαγε σημαντικότατο έργο για τον τόπο μας.
Ο Γιώργος Γίτσος υπήρξε εκλεκτός φίλος και συνεργάτης που ακούραστα διοχέτευσε την θετική του ενέργεια και γνώση σε όλους ανεξαιρέτως , τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ειλικρινή συλλυπητήρια στην σύζυγό του Βάσω και στις κόρες του Μαρία και Πασχαλίνα για τις οποίες ένιωθε τόσο υπερήφανος. Ας είναι ελαφρύ το ευρωπιώτικο χώμα που θα τον σκεπάσει.

Συλλυπητήριο ΔΕΕΠ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΝΔ

Φτωχότερη είναι από σήμερα η κοινωνία του νομού μας, η τοπική αυτοδιοίκηση και η μεγάλη παράταξη της ΝΔ, μετά την απώλεια του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΤΣΟΥ, τέως δημάρχου Ευρωπού και εκ των λίγων ανθρώπων που υπηρέτησαν τον α’ βαθμό της αυτοδιοίκησης επί μακρόν με συνέπεια και με επιτυχία.
Ως ΔΕΕΠ Ν. ΚΙΛΚΙΣ, εκφράζουμε στην οικογένεια του εκλιπόντος, τα θερμά μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε να έχουν την εξ’ ύψους παρηγορια.
Ο Γ.ΓΙΤΣΟΣ ήταν ένας φωτισμένος εκπαιδευτικός, ένας εξαιρετικός, ένας στυλοβάτης, ένας μαχητής του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης προσφέροντας πάρα πολλά στον τόπο του και στην κοινωνία μας.
Μειλίχιος, νουνεχής και οραματιστής έβαλε μπροστά από την πρώτη μέρα της ενασχόλησης του με τα κοινά το ένα εκ των πολλών προτερημάτων της προσωπικότητας του, τον προγραμματισμό, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μετέπειτα αναρίθμητα έργα που φέρουν και θα φερουν παντοτινά και δικαίως την σφραγίδα του.
Έργα ωφέλιμα για τους συνανθρώπους του, έργα χρήσιμα και ουσιαστικά με στόχο την ανάπτυξη, την ευημερία, την προκοπή του αγαπημένου τόπου του.
Στην τελευταία του κατοικία θα τον συντροφεύει η αγάπη και η εκτίμηση όλων όσων είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστουμε μαζί του. Αιώνια η μνήμη Του.

Συλλυπητήριο Κώστα Κιλτίδη

Με θλίψη και με πόνο βαθύ στην ψυχή μου αποχαιρετώ τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη πρώην Δήμαρχο Ευρωπού. Μπορεί να μη έλεγε πολλά, ούτε και να εκφραζόταν πάντα, είχε όμως ευθύτητα και «λόγο». Πληροφορήθηκα τελευταία την προσωπική του μάχη για την υγεία του. Τον γνώρισα καλά, αγάπησα την οικογένειά του και τις κρυφές χαρές του ! Σε αποχωρίζομαι χωρίς να σε πικράνω ποτέ. Μόνο ίσια φιλία και δημιουργική συνεργασία είχαμε. Πικραίνομαι ως γνήσιος φίλος σου για τον γρήγορο χαμό σου. Θα σε θυμάμαι!

Συλλυπητήριο μήνυμα αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη

«Αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά οδύνη ένα σπουδαίο άνθρωπο, έναν αγαπημένο φίλο. Ο Γεώργιος Γίτσος είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας γενιάς που πάλεψε σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και κατόρθωσε όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να προοδεύσει.
Άριστος οικογενειάρχης, φίλος καρδιακός, υπήρξε πραγματικό υπόδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς, ένας σεμνός , ταπεινός και ακούραστος “εργάτης” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπροστάρης σε κάθε φιλοπρόοδο προσπάθεια που είχε στο επίκεντρό της την ανάπτυξη και την ευημερία όχι μόνο της Ευρωπού αλλά και της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.
Το αίσθημα αγάπης και προσφοράς που τον διακατείχε, αποτελεί παράδειγμα μίμησης για τους νεότερους.
Μας συνέδεαν πολλοί κοινοί αγώνες, αλλά πάνω απ’ όλα η στενή φιλία μας. Οι δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα ολόκληρη εξαιτίας της πανδημίας της κορονοϊού δεν μας επιτρέπουν να τον αποχαιρετήσουμε όπως του αξίζει και όπως θέλουμε. Θα τον θυμόμαστε πάντα ήρεμο, αγωνιστή. Στην οικογένεια του εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια».

Συλλυπητήριο μήνυμα δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη

Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε έναν μεγάλο άνδρα, το Γιώργο Γίτσο, που σφυρηλάτησε με τις αρχές και τη στάση ζωής του όσο λίγοι, το αυτοδιοικητικό στερέωμα και πέτυχε να επιβάλλει συνθήκες ανάπτυξης θωρακίζοντας την Κοινότητα και το Δήμο Ευρωπού με επίζηλες υποδομές.
Προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους, με ακαταμάχητο αυτοδιοικητικό λόγο και ακατάβλητη μαχητικότητα ο Γιώργος Γίτσος ήταν επίμονος στην αρετή και στην εργατικότητα και αναμετρήθηκε με πρωτοποριακές για τις αναλογίες της εποχής του ιδέες προτάσσοντας πεισματικά το συμφέρον του τόπου.
Όλες αυτές οι πτυχές του χαρακτήρα του καθιστούν την απώλεια του βαριά και δυσαναπλήρωτη.
Οι συμπολίτες του στη σημερινή Δημοτική Ενότητα Ευρωπού θα πρέπει να αισθάνονται ευγνώμονες καθώς είχαν τη σπάνια τύχη να γνωρίσουν έναν αυτοδιοικητικό άνδρα με ήθος, έναν άνθρωπο χαρισματικό που τους έχει παραδώσει μια πλούσια κληρονομιά έργων.
Στους οικείους του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια και τους εύχομαι την εξ ύψους παρηγορία.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημητρίου (Τάκη) Κουλίνα

Δυστυχώς για τον καλό φίλο και συνάδελφο για πολλά χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση Γιώργο Γίτσο η τελευταία “μάχη” με την ασθένεια του δεν ήταν νικηφόρα και πλέον εδώ και λίγες ώρες δεν είναι πια μαζί μας.
Θα είναι όμως μαζί μας όλα εκείνα τα οποία φρόντισε να πραγματοποιηθούν με την πορεία του στα κοινά του τόπου μας ως κοινοτάρχης ,δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή του Ευρώπου αλλά και με την συνολική του παρουσία και δράση στην τοπική κοινωνία αφήνοντας το αποτύπωμα του αναμορφωτή της, όσο ίσως κανείς άλλος στην σύγχρονη ιστορία του.
Η μνήμη του θα μείνει αποτυπωμένη για πάντα στις σκέψεις των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας αλλά και όσων συνεργάσθηκαν μαζί του στο πέρασμα των χρόνων ,καθώς τα όσα οραματίσθηκε και στην συνέχεια εκτέλεσε ως έργα στην μακρά πορεία του στην τοπική αυτοδιοίκηση υπάρχουν γύρω μας παντού και αποτελούν την ανεξίτηλη παρακαταθήκη του.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και ας είναι ελαφρύ το χώμα της Παιονικής γής που θα τον σκεπάσει.
Με τιμή και θλίψη ο συνάδελφος του στην τοπική αυτοδιοίκηση και πρώην δήμαρχος Πολυκάστρου Δημήτρης Κουλίνας.

Συλλυπητήριο της Ε.Π.Σ.Κιλκίς

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Κιλκίς εκφράζει τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του Γιώργου Γίτσου και τους οικείους του, για την απρόσμενη απώλεια του ανθρώπου, οικογενειάρχη, εκπαιδευτικού, αυτοδιοικητικού και επί σειρά ετών παράγοντα του ποδοσφαιρικού σωματείου “Απόλλων Ευρωπού”.
Η προσφορά του στα όρια του πρώην δήμου Ευρωπού δεν χρήζει επαίνων, αφού το έργο του ως πρόεδρος της κοινότητας, και στη συνέχεια ως δήμαρχος Ευρωπού είναι ορατό στους συνδημότες του με τα έργα υποδομής που άφησε παρακαταθήκη σε σημαντικούς τομείς της κοινωνίας, όπως ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.
Ο Γώργος Γίτσος υπήρξε για την ποδοσφαιρική οικογένεια της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Κιλκίς ,ένας παράγοντας που πάντοτε με σύνε ση, κριτική σκέψη, επιχειρηματολογία και ανιδιοτέλεια τροφοδοτούσε με προ βληματισμούς τις αποφάσεις και ενέργειές μας, έχοντας πάντοτε γνώμονα την ποιοτική ανάπτυξη του Κιλκισιώτικου αθλητισμού.
Εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη και εκτίμηση, με την πεποίθηση ότι η προσφορά και η παρουσία του στα τεκταινόμενα του αθλητισμού του νομού Κιλκίς, θα αποτελεί παράδειγμα για τους νεότερους.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Χρήστου Γκουντενούδη

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιώργου Γίτσου, ενός ανθρώπου της προσφοράς, με όλη την σημασία της λέξης. Νικήθηκε μετά από έναν άνισο αγώνα από την επάρατη νόσο.
Ο Γιώργος Γίτσος προσέφερε σε όλα τα επίπεδα της τοπικής μας κοινωνίας, ως αυτοδιοικητικός, ιδιαίτερα στον αγαπημένο του τόπο τον Ευρωπό, ως αθλητής, κι έπειτα στην διοίκηση της ομάδος του Απόλλωνα Ευρωπού και ως εκπαιδευτικός και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου στην γενέτειρα του.
Έφυγε από κοντά μας πρόωρα, αλλά ό,τι άφησε πίσω του θα παραμείνει ανεξίτηλο στον χρόνο και θα θυμίζει διαχρονικά το έργο και την παρακαταθήκη του.
Καλό παράδεισο φίλε και συνάδελφε Γιώργο Γιτσο, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αξιολάτρευτη σύζυγο σου και στις αξιολάτρευτες κόρες σου, που είχες πάντα την αγωνία, ως γονέας και ως εκπαιδευτικός, για την εξέλιξη τους, όπως και στους υπόλοιπους οικείους σου και φίλους.
Αιωνία σου η μνήμη, καλή αντάμωση.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Παναγιώτη Κωνσταντινίδη

«Έφυγε» το μεσημέρι της Τρίτης 5 Ιανουαρίου, σκορπώντας μεγάλη θλίψη, ο σεβαστός και αγαπητός από όλους, Γεώργιος Γίτσος. Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της οικογένειας της Αναπτυξιακής Κιλκίς… Ένας εκ των λίγων εκείνων εμπνευσμένων ανθρώπων που το 1991 έβαλαν τα ισχυρά θεμέλια για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού τοπικού αναπτυξιακού οργανισμού.
Πάντα θετικός και ορθολογιστής όπως και η επιστήμη των μαθηματικών που υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός… Η ήρεμη ηγετική δύναμη που απέπνεε εμπιστοσύνη στη διοίκηση και εξασφάλιζε ρεαλισμό στα σχέδια, ευθυκρισία στις αποφάσεις, αποτελεσματικότητα στα έργα.
Επί 17 συναπτά έτη ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΝΚΙ και διά της πολυσχιδούς της δράσης, συνέβαλε τα μέγιστα, με όραμα και αξιοσύνη, εργατικότητα και αποδοτικότητα, σε αυτό που μετρούν οι τεχνοκράτες αλλά περισσότερο απτά αντιλαμβάνονται οι πολίτες, ως τοπική ανάπτυξη.
Είναι σίγουρο ότι, μαζί με τον καλό του φίλο και συνεργάτη, τον αείμνηστο Παύλο Πασσαλίδη, θα έχουν πολλά να πουν εκεί ψηλά πλέον, τόσο γι΄ αυτά που έκαναν, όσο και γι΄ αυτά που ακόμη θα μπορούσαν να προσφέρουν στον τόπο μας…
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

Περισσότερα
Δείτε ακόμα