Πολιτική

Τέλος επιτηδεύματος σε μικρά χωριά: Από του χρόνου και …βλέπουμε!

Τέλος επιτηδεύματος και φέτος γιά τους ελεύθερους επαγγελματίες, που έχουν την ατυχια να διαμένουν σε μικρούς οικισμούς κάτω των πεντακοσίων κατοίκων όπως γιά παράδειγμα η Καλίνδρια (109 κάτοικοι) το Ελευθεροχώρι (126 κάτοικοι) αλλά να μην εξαιρούνται από την καταβολή του, όπως προβλέπει ο νόμος 3986 του 2013, καθώς ανήκουν διοικητικώς σε κοινότητες με πληθυσμό άνω των 500 κατοίκων δεδομένου ότι ανήκουν στην κοινότητα Χέρσου που αριθμεί ακόμη 814 κατοίκους.

Αυτό προκύπτει επί της ουσίας από την απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά της υφυπουργού οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, καθώς όπως τονίσθηκε από μέρους της, εκκρεμεί από πλευράς της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας ο καθορισμός του τι εστί και ποιά είναι τα χωριά ανά την επικράτεια, ούτως ώστε να αρθεί η αδικία που υπάρχει στην επόμενη φορολογική περίοδο, όπως χαρακτηριστικώς επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται, ότι το θέμα είχε αναδείξει πρώτo σε εθνικό επίπεδο o «Μαχητής» πριν από μερικούς μήνες, προκαλώντας και τότε την αντίδραση του κ. Γεωργαντά, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, τον προκάτοχο της κ. Παπανάτσιου, που και αυτός είχε αναγνωρίσει το δίκαιο του αιτήματος.

Ενα ζήτημα που είχε προκύψει από την «στρεβλή», όπως την χαρακτήρισε ο κ. Γεωργαντάς στην αγόρευσή του, ερμηνευτική εγκύκλιο του νομοθετήματος της προηγούμενης κυβέρνησης από το κυβερνητικό στέλεχός της, τον τότε γενικό γραμματέα εσόδων κ. Θεοχάρη το 2013.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]