Αθλητισμός

Στον τελικό ο Εύαθλος με δεύτερη νίκη επί του Ζαφειράκη (66-60)

Ο Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου νίκησε εκτός έδρας τον Ζαφειράκη Νάουσας και στον δεύτερο μεταξύ τους κατατακτήριο αγώνα γιά τον τίτλο του πρωταθλητή Κ.Μακεδονίας στο καλαθόσφαιρο και την άνοδο στην γ΄εθνική κατηγορία.
Το πολυκαστρινό συγκρότημα επικράτησε με 66-60 και έφτασε στον τελικό της διαδικασίας των κατατακτηρίων αγώνων, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πανεδεσσαϊκό με πλεονέκτημα έδρας.
Τούτο σημαίνει, ότι απέχει… δύο, το πολύ τρία, «βήματα» από τον τίτλο και την άνοδο.
Σ’ αυτήν την ευχάριστη θέση ο Εύαθλος/Μακεδόνες βρέθηκε χάρη στην ευψυχία όλων ανεξαιρέτως των παικτών του και την φοβερή άμυνά του στο δεύτερο ημιχρόνιο του αγώνα του κλειστού γυμναστηρίου Νάουσας, με την οποία περιόρισε δραστικώς την εκνευριστική ευστοχία του Ζαφειράκη έξω από την γραμμή των 6,75μ. κατά τα πρώτα είκοσι λεπτά, χάρη στην οποία ο γηπεδούχος παρέμενε με αξιώσεις τον αγώνα.
Κατά το εν λόγω διάστημα οι Πολυκαστρινοί χρειάσθηκε να αντέξουν στην πίεση των Ναουσαίων, οι οποίοι εμφανίσθηκαν αποφασισμένοι να «τα παίξουν όλα για όλα». Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από την αρχή, ότι «βρήκαν το κουμπί» της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των γηπεδούχων, περιορίζοντας δραματικώς τις επιθετικές επιλογές τους και υποχρεώνοντάς τους σε πολλά λάθη.
Έτσι, σε συνδυασμό με την επιβολή του δικού τους ρυθμού έφτασαν πανάξια στην δεύτερη και καθοριστική επικράτηση.
Σ’ αυτό συνέβαλε και η εξαιρετική καθοδήγηση του Γιώργου Παπαδόπουλου, που επέλεξε να μην αγωνισθεί καθόλου και να αρκεσθεί στα καθήκοντα του καθοδηγητή, μία επιλογή γιά την οποία δικαιώθηκε.
Τα δεκάλεπτα:
14-18, 21-19 (ημιχρόνιο 35-37)
10-18, 15-11 (τελικό 60-66).
Η σύνθεση:

Μ.Γκαντίδης 6, Σιώπκας 5, Ημερίδης 21 (1τρ.), Πούλος 21 (1τρ.), Κούτουλας 8, Πολυχρονίδης 5 (1τρ.), Κουλούκης, Τσιτυρούδης, Καταστογιάννης, Λέφας.
– Η επόεμνη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 26.4.14, 18.00, Εύαθλος/Μακεδόνες Πολυκάστρου-Πανεδεσσαϊκός.

Περισσότερα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]

Δείτε ακόμα