Γενικά

Στην «τελική ευθεία» η μεταστέγαση των δικαστικών υπηρεσιών

Τον «δρόμο» γιά την εντός συντόμου χρονικού διαστήματος διαμόρφωση των εγκαταστάσεων του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου Κιλκίς και μεταστέγαση των δικαστικών υπηρεσιών σ’ αυτό «άνοιξε» η εκ μέρους της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου κατάθεση του φακέλλου με την σχετική προσφορά εκμίσθωσης του ανωτέρω κτιρίου στην κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου.
Ως γνωστόν, η ΚΥΔ είχε εκδόσει διακήρυξη γιά προσφορές εκμίσθωσης ακινήτων με σκοπό την μετεγκατάσταση των δικαστικών υπηρεσιών Κιλκίς, η προθεσμία υποβολής των σχετικών προτάσεων έληξε την Τετάρτη 18.6.14.
Η ΙΜΠΚ κατέθεσε πλήρη φάκελλο, που συμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι και ο μοναδικός.
Τούτο σημαίνει, ότι ξεκινά αμέσως εκ μέρους της ΚΥΔ η διαδικασία εκτίμησης των προδιαγραφών του προσφερομένου κτιρίου, οπότε και θα ακολουθήσουν η σχετική εισήγηση προς την ΙΜΠΚ γιά τους όρους της μίσθωσης και κατόπιν η υπογραφή της εκμίσθωσης σύμφωνα με τους όρους που θα εγκριθούν.
Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος.
Σημειώνεται, ότι γιά την εκμίσθωση του κτιρίου του πρώην εκκλησιαστικού λυκείου Κιλκίς, πέραν των όποιων απαιτουμένων τεχνικών προδιαγραφών, εθεωρείτο απαραίτητη προϋπόθεση η χωροθέτηση της χρήσης του ως δικαστικού μεγάρου, η οποία προϋπόθεση εξασφαλίσθηκε και τυπικώς με εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ ύστερα και από την σχετική παρέμβαση του βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά.
Οι εργασίες των όποιων απαιτουμένων διαμορφώσεων θα εκτελεσθούν με δαπάνες της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εξέχουσα και επιτυχημένη

Νέα διάκριση γιά την Νατάσα Σωτηριάδου, καθώς η Εθνική Ασφαλιστική την βράβευσε ως εξέχουσα στον κλάδο ζωής της εταιρείας γιά […]