Πολιτισμός

Η τελετή απονομής βραβείων του 29ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού»

Σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων στους νικητές του 29ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» στο πλαίσιο του εορτασμού των “Ελευθερίων 2024” του δήμου Κιλκίς.

Ποίηση και μουσική χάρισαν μια μαγική βραδιά σε όσους παραβρέθηκαν στην απονομή των βραβείων του 29ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.

Της τελετής προηγήθηκε αναφορά στο έργο του ποιητή Μάνου Ελευθερίου, από τη φιλόλογο και συγγραφέα, Εύη Κουτρουμπάκη, η οποία προσέγγισε με βαθιά ανθρώπινη ματιά το έργο του μεγάλου ποιητή.

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων και επαίνων όπου παραβρέθηκε και παρέλαβε το βραβείο της, η Στέλλα Δέδε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, Ιωάννη Χατζηαποστόλου.

Οι υπόλοιποι βραβευθέντες ήταν δύσκολο να παραβρεθούν μιας και το 1ο βραβείο σπουδάζει με υποτροφία στην Αμερική και το 2ο βραβείο διαμένει στην Κύπρο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από εξαιρετικούς καλλιτέχνες και φίλους της Τέχνης, τον Φίλιππο Μαχαίρα στην κιθάρα και φωνή, τον Κωνσταντίνο Βελλιάδη στο μπουζούκι και τον Γιάννη Περδίκη στο πιάνο και φωνή, που μας συνεπήραν με την ερμηνεία τους.

Το διοικητικό συμβούλιο της Μ.Κ.Ε Τέχνη ευχαριστεί από καρδιάς τα μέλη της κριτικής επιτροπής που με επιμονή και υπομονή υπηρετούν τον κορυφαίο θεσμό της χώρας, τους συμμετέχοντες και τους βραβευθέντες.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Κιλκίς.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Την ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον […]