Πολιτισμός

Η τελετή απονομής του 28ου Πανελλήνιου Ποιητικού διαγωνισμού

Μυσταγωγική, ζεστή και γεμάτη όμορφα ποιήματα ήταν η βραδιά που απόλαυσαν όσοι παραβρέθηκαν το Σάββατο 27 Μαίου 2023 στην τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων στους νικητές του 28ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων 2023 του δήμου Κιλκίς.

Της τελετής προηγήθηκε αναφορά στο έργο του ποιητή των τραγουδιών, Νίκου Γκάτσου, από την καθηγήτρια του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, Ιωάννα Ναούμ, η οποία προσέγγισε με βαθιά ματιά το έργο του μεγάλου ποιητή.

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων και επαίνων όπου παραβρέθηκαν και παρέλαβαν τα βραβεία τους, η Μαρία Καλαντζή – 2ο βραβείο από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και ο Δημήτρης Χατζηπαναγιωτίδης – 3ο βραβείο από τη Θεσσαλονίκη (το οποίο μοιράστηκε σε δύο υποψηφίους).

Οι υπόλοιποι βραβευθέντες, παρόλη τη μεγάλη επιθυμία τους να παραστούν, δυσκολεύτηκαν από την απόσταση (Σπάρτη, Αθήνα, Ναύπλιο)

Τις απονομές έκαναν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Κιλκίς, Ιωάννης Χατζηαποστόλου και η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού, Ιωάννα Ναούμ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία αγαπημένων τραγουδιών του Νίκου Γκάτσου που αποδόθηκαν υπέροχα από τη Νατάσσα Χρηστίδου, το Γιάννη Φιλιππουπολίτη, το Δημήτρη Κεχαγιά και τον Παύλο Παφρανίδη.

Χιλιοτραγουδισμένα διαμαντένια τραγούδια, μας συγκίνησαν και μας ταξίδεψαν από τον Κεμάλ έως τον εφιάλτη της Περσεφόνης και από τον ευαίσθητο ληστή έως το Γιάννη το φονιά. Γίναμε μια παρέα όλοι, τραγουδήσαμε, κλάψαμε μα πάνω από όλα αλληλεπιδράσαμε και αυτό ήταν το μεγάλο κέρδος της βραδιάς.

Το διοικητικό συμβούλιο της Μ.Κ.Ε Τέχνη ευχαριστεί από καρδιάς τα μέλη της κριτικής επιτροπής που με επιμονή και υπομονή υπηρετούν τον κορυφαίο θεσμό της χώρας, τους συμμετέχοντες και τους βραβευθέντες.

Ειδικές ευχαριστίες στους βραβευθέντες που επισκέφθηκαν την πόλη, γνωρισθήκαμε και τα είπαμε από κοντά.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του δήμου Κιλκίς και της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης: “Κύριε Γκουντενούδη η ανεπάρκεια της διοίκησης σας είναι αποδεδειγμένη και καταχωρημένη στην συνείδηση των πολιτών

Αυτό δεν αλλάζει με την παραπληροφόρηση που επιχειρείτε συνέχεια. Στις 1 Σεπτεμβρίου του 2019 εσείς σαν πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ παραδώσατε […]