Ταλαιπωρία χωρίς τέλος η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ

Αγροτικά /

Σε ταλαιπωρία χωρίς τέλος εξελίσσεται γιά μία ακόμη χρονιά η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ, με τους αγρότες να αγωνιούν καθημερινά γιά το ενδεχόμενο απώλειας δικαιωμάτων και ενισχύσεων και τους φέροντες την ευθύνη παραλαβής και υποβολής των αιτήσεων να νοιάζονται μόνο γιά τα …όβολα!

Οι πληροφορίες θέλουν το κόστος των φετινών δηλώσεων, να κυμαίνεται από 60-120 ευρώ η αίτηση (αναλόγως των δηλωθέντων δικαιωμάτων), όμως αυτό που δεν πληρώνεται είναι η αναστάτωση που υφίστανται οι αιτούντες, λόγω πλημμελούς εκπαίδευσης του προσωπικού των φορέων (Α και Β) και της προσπάθειας των εμπλεκομένων να παραλάβουν όσο το δυνατόν περισσότερες δηλώσεις (δηλαδή έσοδα).

Δεν είναι τυχαίο ότι και στον νομό μας με βάση τον αριθμό των δηλώσεων του ΟΣΔΕ υπάρχει υπερπληθώρα πυλών τύπου Α’, πέντε και πιθανότητα ακόμη μία αυτή της «νέας ένωσης», που εκκρεμεί και πιθανότατα θα κριθεί θετικά.

Γεγονός που προβλματίζει κατά πόσον δεν θα υπάρξουν προβλήματα στις διορθώσεις λαθών και κατ’ επέκταση στην απώλεια δικαιωμάτων και χρημάτων γιά τους παραγωγούς, σε μία άκρως προβληματική γιά την χώρα περίοδο.

Και όλα αυτά με δεδομένα τα προβλήματα που έχουν διαφανεί στην λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ με την βραδύτητα αντιμετώπισης ζητημάτων, αλλά και την χρηματοδότησή του, όπως διεφάνη πρόσφατα με την αργοπορία καταβολής των δεδουλευμένων στους 650 εργαζόμενους των.

Υπενθυμίζεται ότι γιά την υποβολή δηλώσεων του ΟΣΔΕ έχει δοθεί παράταση μέχρι την 2 Ιουνίου και οι πάντες ευελπιστούν να μην επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες που υπάρχουν στους παραγωγούς, με ευθύνη βεβαίως και των ιδίων.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα και με βάση τις συνεννοήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό με το υπουργείο, οι πληροφορίες θέλουν την Τράπεζα Πειραιώς να εκφράζει την βούληση να αποχωρήσει από το σχήμα της Gaia.

Η επιλογή αυτή σηματοδοτεί την πρόθεσή της να μείνει μακρυά από «υπηρεσίες» αυτού του είδους και να ενδυναμώσει την θέση της σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση του τομέα.

Περισσότερα

Παρέμβαση Γ. Γεωργαντά στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε., για στήριξη του πρωτογενούς τομέα έναντι του πληθωρισμού και των υψηλών τιμών ενέργειας

Την ανάγκη να λάβει η Ε.Ε. βραχυπρόθεσμα μέτρα για την άμεση άμβλυνση των προκλήσεων που δημιούργησε η ρωσική επιθετικότητα κατά […]

Δείτε ακόμα

Και με το «καρότο» και με το «μαστίγιο»

Παρά τους τόσους «κλυδωνισμούς», που υφίσταται το «οικοδόμημα» του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου εξαιτίας εσωτερικών ζητημάτων και της συνδυασμένης κρίσης των τελευταίων […]