Αγροτικά

Συνάντηση Γ.Γεωργαντά με την Ιρλανδή υπουργό για τη χρήση γης και βιοποικιλότητας

Συνάντηση με την υπουργό για τη χρήση γης και βιοποικιλότητας της Ιρλανδίας Pippa Hackett είχε το απόγευμα της 16ης Μαρτίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Η Ιρλανδή υπουργός συνοδευόταν από τη πρέσβειρα της Ιρλανδίας στη χώρα μας κα Ιseult Fitzerald, ενώ συμμετείχε σε αυτή και ο Γ.Γ του ΥΠΑΑΤ Κώστας Μπαγινέτας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι κοινές δράσεις στο επίπεδο της Ε.Ε για την αγροτική πολιτική, εν όψει και του Συμβουλίου Υπουργών που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Συζητήθηκαν, επίσης, το ενδιαφέρον της Ιρλανδικής αντιπροσωπείας για τα βιολογικά προϊόντα στην Ελλάδα, η αγορά των λιπασμάτων και η χρήση των καλλιεργημένων εκτάσεων στη διάρκεια της κρίσης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, τα ζητήματα ενεργειακής αυτονομίας των αγροτών, η επισιτιστική ασφάλεια, καθώς και θέματα που άπτονται της αγοράς ζωοτροφών.

Στη συζήτηση, που έγινε σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, δόθηκε έμφαση στην κτηνοτροφία, αντηλλάγησαν εμπειρίες και προτάσεις για την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής αγροτικών προϊόντων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]