Αθλητισμός

Σχολιασμός της 6ης αγωνιστικής της α1 κατηγορίας ΕΠΣΚ

Ψηλότερα στην κατάταξη της α1 κατηγορίας το Πάικο Γουμένισσας, που μαζί με τον Καμπάνη «έπιασαν» Πλαγιά και Επτάλοφο στην πρώτη εξάδα. Απομακρύνθηκε από την βάση ο Εθνικός ΣΣ Μουριών. Ακόμη μία αγωνιστική ημέρα χωρίς ισοπαλία. Τριπλή επιτυχία Γκέρτσου (ΑΕΠ), και… δύο αυτοτέρματα στον αγώνα του ΣΣ Μουριών!

Τα πρωτεία στην α1 κατηγορία διατήρησε η ΑΕ Πολυκάστρου με εκτός έδρας «πεντάρα» επί της ουραγού Αργυρούπολης, ενώ ο δεύτερος Εύρωπος υπερίσχυσε της Μ. Βρύσης, θέτοντας την εκτός πρώτης εξάδος.

Οι δύο νικήτριες αποσπάσθηκαν από τους διώκτες, μετά την εντός έδρας ήττα της Πλαγιάς από το Πάικο Γουμένισσας και την ήττα του Επταλόφου στον Καμπάνη. Από τα δύο τελευταία αποτελέσματα προέκυψε τετραπλή ισοβαθμία, με πιο ευνοημένο το Πάικο Γουμένισσας που «αναρριχήθηκε» στην Τρίτη θέση, ενώ ο Καμπάνης ισοβάθμισε μεν με τους άλλους τρεις, πλην όμως κατατάσσεται εκτός, καθώς έχει δώσει έναν αγώνα περισσότερο.

Εκτός πρώτης εξάδος και ο ισόβαθμος της Μ. Βρύσης ΠΑΟΚ Κρηστώνης, που είχε την προγραμματισμένη ανάπαυλά του.

Βήμα απομάκρυνσης από την βάση έκανε ο Εθνικός ΣΣ Μουριών, με «τεσσάρα» επί της έως πριν τον αγώνα ισόβαθμής του Ποντοηρακείας, η οποία έμεινε μόνη στην προτελευταία θέση.

Παραμένει… «κακιωμένη» με την ισοπαλία η α1 κατηγορία καθώς ήταν η τέταρτη από τις έως τώρα έξι αγωνιστικές ημέρες χωρίς αυτήν σε μία… πραγματικά ιστορική στατιστική επίδοση. Οι γηπεδούχοι υπερίσχυσαν των φιλοξενουμένων στις νίκες με τρεις έναντι δύο, ενώ μόνον δύο ομάδες δεν «βρήκαν δίχτυα».

Σε ατομικό επίπεδο ξεχώρισε η τριπλή επιτυχία του πολύπειρου Γκέρτσου (ΑΕ Πολυκάστρου) ενώ αίσθηση προκάλεσαν τα δύο… αυτοτέρματα στον αγώνα του Σ.Σ. Μουριών, καθώς αυτό είναι ζήτημα αν συνέβη πάνω από μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού φορές από… καταβολής πρωταθλημάτων ΕΠΣΚ (1960)! Το ακόμη πιο παράδοξο είναι, ότι και τα τρία μέχρι στιγμής αυτοτέρματα σημείωσαν παίκτες… της ίδιας ομάδας (Ποντοηρακλείας)!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα