Αθλητισμός

Σχολιασμός της 25ης αγωνιστικής της α1 κατηγορίας ΕΠΣΚ

Ανήλθε στην κορυφή της κατάταξης της α1 κατηγορίας, νικώντας και εκτοπίζοντας από αυτήν τον Επτάλοφο. Εντός έδρας ήττα-«σοκ» της τρίτης Μ.Βρύσης από τον «ανεβασμένο» ΠΑΟΚ Κρηστώνης. «Κλείδωσε» την τέταρτη θέση η Πλαγιά, που νίκησε εκτός έδρας και έθεσε εκτός τετράδος το Πάικο Γουμένισσας. Από τους αγώνες Επταλόφου-Πάικου Γουμένισσας και Κιλκισιακού-Μ.Βρύσης της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας θα κριθεί ο αριθμός των ομάδων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο («πλαίυ οφ»). Σε δεινή θέση περιήλθε η ουραγός Ποντοηράκλεια, η παραμονή της οποίας «κρέμεται» από μία κλωστή, ενώ από το «ντέρμπυ» Εθνικός ΣΣ Μουριών-Λεβεντοχώρι της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας θα κριθεί ποιός από τους δύο θα αποφύγει την διαδικασία των αγώνων διαβάθμισης για την παραμονή («πλαίυ άουτ»)

Μιαν αγωνιστική πριν την λήξη του πρωταθλήματος α1 κατηγορίας ο Κιλκισιακός νίκησε στο «ντέρμπυ» κορυφής τον Επτάλοφο και τον «διαδέχθηκε» σ΄αυτήν, ενώ η τρίτη Μ.Βρύση γνώρισε εντός έδρας ήττα-«σοκ» από τον βαθμολογικώς αδιάφορο αλλά αγωνιστικώς ανερχόμενο ΠΑΟΚ Κρηστώνης. Στην τέταρτη θέση εδραιώθηκε, αν και ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της, η Πλαγιά με την εκτός έδρας νίκη της επί του οριστικώς πέμπτου Πάικου Γουμένισσας.

Όπως «ήλθαν τα πράγματα», η υπόθεση του αριθμού των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην διαδικασία των αγώνων διαβάθμισης για τον τίτλο («πλαίυ-οφ»), θα κριθεί από τους αγώνες Κιλκισιακού-Μ.Βρύσης και Επταλόφου-Πάικου Γουμένισσας.

Νίκες Κιλκισιακού και Επταλόφου συνεπάγονται διαδικασία «πλαίυ όφ» μόνο μεταξύ αυτών των δύο, ενώ από ήττες τους ή ισοπαλίες είτε άλλος συνδυασμός θα προκύψει η ίδια διαδικασία ανάμεσα σε Κιλκισιακό, Επτάλοφο, Μ.Βρύση και Πλαγιά.

Στην βάση, παρά την ισοπαλία της στο Λεβεντοχώρι, η ουραγός Ποντοηράκλεια περιήλθε σε δεινή θέση, μετά την νίκη του Πευκοδάσους στο Πολύκαστρο.

Πλέον, την τελευταία αγωνιστική ημέρα οι συνδυασμοί αποτελεσμάτων, που οδηγούν σε αποφυγή του υποβιβασμού της, είναι νίκη της επί της ΑΕ Πολυκάστρου και ταυτόχρονη νίκη του Π.Αγιονερίου (είχε προγραμματισμένη ανάπαυλα) επί του Πευκοδάσους ή νίκης της επί της ΑΕ Πολυκάστρου και ταυτόχρονη ισοπαλία στον αγώνα του Π.Αγιονερίου.

Στην πρώτη περίπτωση θα υποβιβασθεί το Πευκόδασος ενώ στην δεύτερη το Π.Αγιονέρι.

Όποιοι αποφύγουν τον κατ΄ευθείαν υποβιβασμό, θα συμμετάσχουν στους αγώνες διαβάθμισης για την παραμονή («πλαίυ άουτ»), μαζί με τον Εύρωπο, που νίκησε τον Εθνικό ΣΣ Μουριών, και όποιον από τους ισόβαθμους Λεβεντοχώρι και Εθνικό ΣΣ Μουριών υστερήσει στον μεταξύ τους αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας.

Αντιθέτως όποιος υπερισχύσει θα αποφύγει αυτήν την διαδικασία, με το Λεβεντοχώρι να ευνοείται και από την ισοπαλία, καθώς σ΄αυτήν την περίπτωση θα υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Φυσικά, πάνω σε μαθηματική βάση υφίσταται και το ενδεχόμενο, η ισοπαλία σ΄αυτόν τον αγώνα να συνδυασθεί με νίκη του Ευρώπου στην Κρηστώνη, οπότε θα είναι αυτός που «θα την γλιτώσει».

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα