Αθλητισμός

Σχολιασμός της 11ης αγωνιστικής της α κατηγορίας ΕΠΣΚ

Νικηφόρα αρχή β΄γύρου για τους τέσσερις προπορευομένους του α΄ομίλου α΄κατηγορίας Τέρπυλλο, Αργυρούπολη, Εθνικό ΣΣ Μουριών και Ποντιακό Ν.Σάντας, ενώ πέμπτο πέρασε το Σταυροχώρι, νικώντας και υποσκελίζοντας τις Ελπίδες Κιλκίς. Απομονώθηκε ακόμη περισσότερο η τελευταία τετράδα, μετά το ανωτέρω αποτέλεσμα και τις ήττες όλων των ομάδων της. Με νίκες ξεκίνησαν στον β΄γύρο και οι τρεις προπορευόμενοι του β΄ομίλου Πευκόδασος, Δόξα Χέρσου και Ποντοηράκλεια, που αποσπάσθηκαν από την τέταρτη θέση, στην οποία «καθηλώθηκε» το Πολύπετρο, με το οποίο έχασε την ευκαιρία να ισοβαθμίσει το Χορήγι. Πρώτη νίκη και βαθμοί για τον Αίαντα Πολυκάστρου.

ΕΡΜΗΣ ΤΕΡΠΥΛΛΟΥ

Αμετάκλητη η κατάσταση στις πρώτες θέσεις του α΄ομίλου α΄κατηγορίας, καθώς η πρωτοπόρος Τέρπυλλος και οι Αργυρούπολη, Εθνικός ΣΣ Μουριών και Ποντιακός Ν.Σάντας ξεκίνησαν με νίκες στον β΄γύρο. Μάλιστα στις τρείς πρώτες ομάδες επήλθε ισοτερμία στα ενεργητικά τέρματα, αφού και οι τρεις έφτασαν στα 29.

Η μοναδική ουσιαστική μεταβολή επήλθε στο μέσον της βαθμολογίας, με το Σταυροχώρι να νικά εκτός έδρας και να «προσπερνά» τις Ελπίδες Κιλκίς. Από τον συνδυασμό αυτού του αποτελέσματος με τις ήττες των ομάδων, που ακολουθούν, δηλαδή Α.Παντελεήμονος, Απόλλωνος Μαυρονερίου, Αναβρυτού και Φύσκας, «απομονώθηκε» ακόμη περισσότερο η τελευταία τετράδα της κατάταξης.

Στον όμιλο αυτό δεν σημειώθηκε καμμία ισοπαλία, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν πανηγυρικώς των γηπεδούχων στις νίκες, με τέσσερις έναντι μίας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΥΣ 2017-18

«Ουδέν νεώτερον» από τις κορυφαίες θέσεις του β΄ομίλου, καθώς η αρχή του β΄γύρου υπήρξε νικηφόρα για τον πρωτοπόρο Πευκόδασος και τις ισόβαθμες σε απόσταση «αναπνοής» Δόξα Χέρσου και Ποντοηράκλεια.

Μάλιστα, η νίκη του Πευκόδασους με τέρματα που πέτυχαν οι Λόγγρος Ηλίας και Θεοφιλίδης Ζούρας επί του τέταρτου Πολυπέτρου είχε ως επακόλουθο την απόσταση της πρώτης τριάδος από τον υπόλοιπο «κορμό».

Με το ηττηθέν έχασε την ευκαιρία να ισοβαθμήσει το Χορήγι, που παραχώρησε ισοπαλία στον ΑΟΚ Πολυκάστρου, ο οποίος πλησίασε κάπως τις βαθμολογικώς υπέρτερες ομάδες, μετά την ήττα του Εθνικού Αξιούπολης στην Ποντοηράκλεια και του Ανθοφύτου εντός έδρας από την Δόξα Χέρσου.

Στην βάση αίσθηση προκάλεσε η «εξάρα» του Αίαντος Πολυκάστρου επί του Μεταλλικού, με την οποία η ομάδα του Πολυκάστρου σημείωσε την πρώτη νίκη της, απέσπασε τους πρώτους βαθμούς της και «αποκολλήθηκε» από τον «βυθό» της κατάταξης, στέλοντας σ΄αυτόν την ηττηθείσα, με την οποία πλέον ισοβαθμεί.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα