Αθλητισμός

Σχολή προπονητών πυγμαχίας με συμμετοχή του Γιώργου Λεμονίδη

Σχολή προπονητών πυγμαχίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας πυγμαχίας (ΕΟΠ) με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) λειτούργησε μετά από αίτημα του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας στην Θεσσαλονίκη από 2 Μαϊου 2014 έως 27 Ιουλίου 2014.
Η λειτουργία της σχολής αποσκοπούσε στην αναβάθμιση του ολυμπιακού αθλήματος της πυγμαχίας, και την διάδοσή του με τον σωστό τρόπο και στην βελτίωση του τεχνικού επιπέδου των προπονητών.
Την ευθύνη γιά λειτουργίας της σχολής είχε ο διευθυντής Γεώργιος Γκαβέζος. Η έναρξη έγινε στις 2 Μαϊου 2014 πραουσία της γενικής γραμματέως αθλητισμού Κυριακής Γιαννακίδου.
Ελαβαν μέρος 48 προπονητές και προπονήτριες. Το πρώτο μέρος περιελάμβανε θεωρία. Δίδαξαν καθηγητές του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα οι Σπυρίδων Κέλλης, Ράνια Κοϊδου, Νικόλαος Κουτλιάνος, Δήμητρα Μαμελετζή, Βασίλειος Μπαρκούκης, Ευάγγελος Συκαράς, Κοσμάς Χριστούλας και Ιωάννης Φιλιππάτος ιατρός ΑΙΒΑ (διεθνούς ομοσπονδίας πυγμαχίας). Στην ειδικότητα δίδαξε θεωρία και πράξη ο καθηγητής και δάσκαλος Βασίλειος Κερεμίδης, διδάκτωρ στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης. Επίσης κανονισμούς και διαιτησία ΑΙΒΑ οι Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μέλος ΑΙΒΑ και Νικόλαος Πουταχίδης.ΤΟΛΜΗ ΣΧΟΛΗ 1
Είναι πολύ σημαντική επίσης η πρωτοβουλία του Γεωργίου Γκαβέζου και του Κιλκισιώτη προπονητή Γεωργίου Λεμονίδη μετά από έγκριση της ΕΟΠ για να πραγματοποιηθεί πρόσθετη εκπαίδευση πρώτων βοηθειών (ΚΑΡΠΑ) με πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ένωσης από έμπειρους του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης με επικεφαλής την ιατρό Ολυμπία Νικολαϊδου. Στόχος ήταν η βασική γνώση παροχής βοήθειας προς τον συνάνθρωπό μας. Το πρόγραμμα ολοκλήρωσε η προσφορά του διοικητή Γ.Ν.Θ «Γεώργιος Γεννηματάς» Παύλου Παπαδόπουλου με δωρεάν ειδικές εξετάσεις αίματος στους προπονητές για την ασφάλεια όλων, ειδικότερα των αθλητών.
Σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ικανοποιημένοι για το επίπεδο της σχολής με τα θετικά αποτελέσματα που επισφράγισαν την άψογη λειτουργία της σχολής.
Τα διπλώματα θα απονεμηθούν τους επόμενους μήνες με ειδική εκδήλωση και με την παρουσία του προέδρου ΕΟΠ Κωνσταντίνου Γαζή και γενικού γραμματέα Περικλή Τρικαλιώτη.

Περισσότερα

Αβεβαιότητα… από την μέση και κάτω!

Στις τέσσερις αγωνιστικές ημέρες, που απομένουν, έξι ομάδες είναι εκτεθειμένες στο θεωρητικό ενδεχόμενο να «μπλέξουν» στους αγώνες διαβάθμισης για την […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας