Γενικά

Συστάσεις του δήμου Κιλκίς γιά ψυχαγωγία με ασφάλεια

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το φετινό Καλοκαίρι στον δήμο Κιλκίς είναι ανάλαφρο, δροσερό, πλούσιο σε θέαμα και ποιότητα και πολύ διαφορετικό και από υγειονομική άποψη από κάθε άλλη χρονιά!
Το θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου και ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος ‘’Δημήτρης Ζωηρός’’ υπηρετούν τις προστάτιδες της κωμωδίας και της μουσικής αλλά και την έβδομη Τέχνη σε ανακαινισμένες και περιποιημένες εγκαταστάσεις, που εντυπωσιάζουν για την αισθητική, το φωτισμό και την καθαριότητά τους.

Συγχρόνως τηρούνται πιστά όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφάλειας έναντι του νέου κορωνοϊού, ώστε οι πολίτες, οι επισκέπτες, οι καλλιτεχνικοί θίασοι και τα μουσικά σχήματα να διασκεδάζουν και να προσθέτουν «ψηφίδες» στο πολιτιστικό «μωσαϊκό» του τόπου μας με ασφάλεια.

Το θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου και ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος γίνονται αγαπημένος ενιαίος πολιτιστικός τόπος. Η δύσκολη ανηφοριά προς τον Αη – Γιώργη, γιά όσους την ανεβαίνουν πεζή, τους αποζημιώνει και με το παραπάνω, όταν υπομονετικά ένας – ένας εισέρχονται στον υπαίθριο ναό της υποκριτικής και της μουσικής. Το θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου έχει μεταμορφωθεί σε έναν καθαρό φιλόξενο χώρο. Οι κίονες βάφτηκαν στο χρώμα της ώχρας, το κεραμιδί χρώμα στην μετόπη ανανεώθηκε.

Τα συνθήματα στους τοίχους σβήστηκαν, η εξωτερική τοιχοποιία στους χώρους υγιεινής ενισχύθηκε με επιχρίσματα. Ενισχύθηκε, επίσης, ο φωτισμός, έγιναν εργασίες συντήρησης στο πράσινο, καθαρίστηκαν σχολαστικά οι θέσεις του θεάτρου, τα καμαρίνια των ηθοποιών και οι χώροι υγιεινής. Οι ίδιοι οι πολίτες δείχνουν απεριόριστο σεβασμό στον δημόσιο χώρο. Αποχωρώντας από κάθε παράσταση μαζεύουν τα απορρίμματά τους και τον διατηρούν καθαρό.

Πιό κάτω, ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος ‘’Δημήτρης Ζωηρός’’ στεγάζει στην μικρή καταπράσινη γωνιά του την ενθουσιώδη διάθεση των «σινεφίλ» για περιπέτεια και συγκίνηση. Οι φίλοι της μεγάλης οθόνης φροντίζουν μαζί με τους αρμόδιους, επίσης, για την καθαριότητα του χώρου.

Γιά τις εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης και καλλωπισμού των δύο πολιτιστικών θυλάκων της πόλης του Κιλκίς επιστρατεύθηκαν υπάλληλοι, τεχνίτες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ελαιοχρωματιστές, εργάτες καθαριότητας και πρασίνου από την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, καθαριότητας και πρασίνου, από τη ΚΔΕΚ σε αγαστή συνεργασία με την α;ντιδημαρχία πολιτισμού και τουρισμού.

Και στο θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου και στον κινηματογράφο ‘’Δημήτρη Ζωηρό’’ εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας με προγραμματιζόμενες απολυμάνσεις των χώρων, διαρρύθμιση των θέσεων γιά την αποφυγή συγχρωτισμού, με χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών, χρήση αντισηπτικών, τήρηση αποστάσεων ενάμισυ μέτρου.
Αυτό το Καλοκαίρι χαιρόμαστε και αποδεχόμαστε τις πολιτιστικές του προτάσεις και διασκεδάζουμε ασφαλείς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]