Γενικά

Σύσκεψη στο ΤΑΙΠΕΔ: «Έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι να γίνει ασφαλής και σύγχρονος ο δρόμος Πολυκάστρου – Μαλγάρων»

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Tις πληροφορίες του «Μαχητή», όπως αυτές είχαν διατυπωθεί στο πρόσφατο ρεπορτάζ, αναφορικά με τους λόγους καθυστέρησης για την εγκατάσταση εργολάβου στο έργο ανακατασκευής του οδικού τμήματος του καθέτου άξονα στην Εγνατία  στο τμήμα από τον κόμβο Πολυκάστρου μέχρι τον αντίστοιχο στα Μάλγαρα επιβεβαίωσε η συνάντηση που είχαν  πρίν από λίγα λεπτά στην Αθήνα παράγοντες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  και του δήμου Παιονίας με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα με εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου.

Και τούτο διότι όπως προέκυψε από την συνάντηση και είχαμε αποκαλύψει σχετικώς στην προχθεσινή έκδοση του «Μαχητή» η μέχρι τώρα καθυστέρηση δεν οφείλεται στην έγκριση της σύμβασης παραχώρησης της δημόσιας εταιρείας Έγνατία Οδός Α.Ε, όπου ανήκει και το επίμαχο τμήμα, σε ιδιώτη από του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου, στο αρμόδιο ελεγκτικό συμβούλιο, αλλά στον επιχειρηματικό όμιλο στον οποίο έχει παραχωρηθεί προ διετίας, καθώς ο σχετικός φάκελος έχει κατατεθεί ενώπιον του μόλις πριν από μία εβδομάδα.

Κάτι που σημαίνει ότι υπό τις καλύτερες προυποθέσεις θα είναι εξαιρετικά αμφίβολο να υλοποιηθούν τα σενάρια για εγκατάσταση εργοταξίου κατασκευής σύγχρονου οδικού άξονα στο επίμαχο και «φονικό» τμήμα μέχρι το τέλος του έτους, όπως έχει εκτιμηθεί από κυβερνητικούς παράγοντες, αλλά και όπως διατυπώθηκε από πλευράς των εκπροσώπων του ΤΑΙΠΕΔ και υπερταμείου στην εν λόγω συνάντηση.

Τα απαισιόδοξα σενάρια ουσιαστικά σιγοντάρει και το γεγονός ότι υπάρχουν εκκρεμότητες και στο επίπεδο όσων έχει ζητήσει ο ιδιώτης ανάδοχος από την Εγνατία Οδό, όπως επίσης έγινε γνωστό στην εν λόγω συνάντηση.

Στην σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των δύο φορέων πλήν του κ. Τζιτζικώστα παρευρέθησαν επικεφαλής παρατάξεων μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο κκ Χρήστος Παπαστεργίου και Δέσποινα Χαραλαμπίδου ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Τζούρτζος και ο εκπρόσωπος της “Κίνησης Πολιτών Παιονίας” Μιχάλης Τσερνικούδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το… «γούρι»

Αυτή τη φορά η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς πέρασε νικηφόρα από την Αθήνα η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς […]