Γενικά

Σύσκεψη στο νοσοκομείο Κιλκίς λόγω των περιοριστικών έκτακτων μέτρων

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 11.9.20 στο νοσοκομείο Κιλκίς, λόγω των έκτακτων μέτρων τα οποία έχουν αποφασιστεί για την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, μετά τα τελευταία κρούσματα.

Εκτός από τον υφυπουργό Γιώργο Γεωργαντά, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς Ηλίας Ζάχαρης και ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας Ανέστης Καρανικόλας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς Γιάννη Ανδρίτσο.

Οι δομές υγείας του νομού έχουν τεθεί σε υψηλή ετοιμότητα, ενώ υπάρχει συντονισμός με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ προκειμένου να ανταποκριθούν από κοινού σε οποιοδήποτε υγειονομικό ζήτημα προκύψει.

Ο κ. Αρκουμανέας ενημέρωσε ότι έχουν προγραμματιστεί δειγματοληπτικές εξετάσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αρχικά στην περιοχή της Γουμένισσας και στη συνέχεια σε όποιο άλλο μέρος του νομού καταστεί αναγκαίο.

Ανάλογη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, αργότερα μέσα στην ημέρα, και στο νοσοκομείο της Γουμένισσας.

Με σωστή τήρηση των κανόνων, η περιπέτεια αυτή θα είναι σύντομα παρελθόν.

Τηρούμε τα μέτρα, προφυλάσσουμε εμάς και την κοινωνία. Μένουμε Ασφαλείς.

Εντολή Κικίλια: Σε αυξημένη ετοιμότητα τα νοσοκομεία Πέλλας-Πιερίας-Ημαθίας-Κιλκίς

Εντολή στους διοικητές της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτρη Τσαλικάκη, να θέσουν τα νοσοκομεία των νομών Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγειάς Βασίλης Κικίλιας και ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, να ενταθούν οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται από τα κλιμάκια και τις ΚΟΜΥ του Οργανισμού στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Νωρίτερα το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή του γ.γ. Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκου, του γ.γ. Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλου και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, όπου και αναλύθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή, έπειτα από τη γνωστή συρροή κρουσμάτων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα