Κοινωνία

Σύντομα έτοιμος ο ιερός ναός Αγίων Αναργύρων

Στον νεόδμητο πετρόκτιστο ιερό προσκυνηματικό ναό προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στο γ’ συγκρότημα εργατικών κατοικιών, λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς, εψάλη το εσπέρας της Κυριακής 30.7.19 μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός μετά λιτής και αρτοκλασίας.

Παραμονή της εορτής των Αγίων Αναργύρων τελέστηκε η πανηγυρική ακολουθία από τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Οι εργασίες ανέγερσης του ιερού προσκυνηματικού ναού έχουν προχωρήσει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμος να εγκαινιαστεί και να υποδεχεχεται τους πιστούς Χριστιανούς για να δολοξογούν το Πανάγιο Όνομα του Τριαδικού Θεού και να τιμούν τους Αγίους Αναργύρους, οι οποίοι δόξασαν τον Θεό και διακόνησαν με αυταπάρνηση τον άνθρωπο», όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Στο τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού ο μητροπολίτης κ. κ. Εμμανουήλ αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πορείας των εργασιών του Ναού και ευχήθηκε πολύ σύντομα να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να έρθει η ευλογημένη ημέρα όπου ο Ναός θα εγκαινιαστεί».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα