Γενικά

Το έγκλημα στον Γαλλικό ποταμό συνεχίζεται χωρίς κανένα έλεγχο

Έφτιαξε ο καιρός και ξεκίνησαν οι εργασίες που είχαν σταματήσει από εταιρείες κατασκευής δρόμων με αποτέλεσμα οι ανάγκες σε χώμα για την επίστρωση τους να είναι αυξημένες.

Το τελευταίο πενθήμερο σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής πέριξ της κοίτης του ποταμού Γαλλικού να αντικρύζουν ιδιωτικά φορτηγά να μεταφέρουν τόνους χώμα μέσα από τα χωριά τους, χωρίς καμιά υπηρεσία να μπαίνει στην διαδικασία ελέγχου για την νομιμότητα των εκτεταμένων αμμοληψιών από πλευράς ιδιώτη, πιθανότατα του ίδιου εργολήπτη σε περιοχές πέριξ της κοίτης του ποταμού Γαλλικού που είχε αλλοιώσει σημαντικά το ανάγλυφο της περιοχής.

Σε σημερινή επίσκεψη μας στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού στο ύψος του οικισμού Καμπάνη η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν το ίδιο απελπιστική με τα τα όσα είχαμε δεί και τον Δεκέμβριο, μόνο που αυτή την φορά ο φορτωτής ήταν μπροστά σε αμμόλοφους ύψους τριών μέτρων που είχε σχηματίσει ο ίδιος και έτοιμος για την επόμενη φόρτωση (η πόρτα του οδηγού ήταν ανοιχτή) των φορτηγών που μεταφέρουν την άμμο του ποταμού σε κάποιο διπλανό κατασκευαστικό έργο.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία που επικρατεί στους κατοίκους πλησίον του οικισμού Καμπάνη εξ αιτίας των εκτεταμένων αμμοληψιών από την πλευρά του ιδιώτη είναι η αδιαφορία που δείχνουν οι τοπικές δημοτικές και περιφερειακές αρχές, που ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα κάνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Μοναδική τους ελπίδα όπως ανέφεραν είναι η παρέμβαση του εισαγγελέα όπου και εναποθέτουν τις ελπίδες τους για την επίλυση του θέματος των παράνομων αμμοληψιών στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού.

Περισσότερα

Πρόσληψη δύο ατόμων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς προκηρύσσει την πρόσληψη δύο ατόμων για την εκτέλεση του υποέργου «Αρχαιολογία» του έργου, «Αποχετευτικά Δίκτυα αντλιοστάσια – καταθλιπτικοί αγωγοί και εγκατάσταση επεξεργασίας […]

Δείτε ακόμα