Πολιτική

Εκδήλωση της Τ.Ε. Κιλκίς KKE και ΚΟΒ Χέρσου–Δοϊράνης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Αυγούστου στο Δροσάτο η συνεστίαση – πολιτική εκδήλωση της Τ.Ε. Κιλκίς και της ΚΟΒ Χέρσου – Δοϊράνης.

Ξεχωριστή στιγμή στη βραδιά αποτέλεσαν οι προσφορές που έγιναν προς το ΚΚΕ στη μνήμη παλιών συναγωνιστών και συντρόφων που έχουν φύγει από τη ζωή.

Την πολιτική ομιλία έκανε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, στη στάση και τον αντιλαϊκό προσανατολισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και στην προοπτική που έχει ο λαός.
ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΚΚΕ ΔΡΟΣΑΤΟ
Εξήγησε ότι οι πολιτικές αντιπαραθέσεις σε επίπεδο ΕΕ, αλλά και εντός της Ελλάδας, εκφράζουν τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, την προσπάθεια κάθε χώρας και κάθε μερίδας της αστικής τάξης να βγει λιγότερο χαμένη από την οικονομική κρίση και περισσότερο κερδισμένη από την όποια ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι η «πολυπόθητη» ανάπτυξη καμιά σχέση δε θα έχει με την ευημερία του λαού και ίσα – ίσα θα πατήσει πάνω στα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα.

Επίσης, ανέφερε ότι ο λαός θα πρέπει να κρίνει το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το κάθε νέο σχήμα που φαίνεται να διαφοροποιείται εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η «αριστερή πλατφόρμα», από τον προσανατολισμό που έχουν και αυτός είναι η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η στήριξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο κάθε τέτοιο αστικό πολιτικό κόμμα, όπως και αν αυτοχαρακτηρίζεσαι δεν μπορεί ποτέ να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών και επαγγελματιών, των ανέργων και των συνταξιούχων. Κάθε τέτοιο κόμμα από τη μία αξιοποιείται ως ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησης του λαού, από την άλλη εκφράζει συμφέροντα μερίδων της εγχώριας αστικής τάξης, γι’ αυτό και το δίλημμα «ευρώ η δραχμή» είναι ξένο προς τα συμφέροντα του λαού, μιας και με όποιο νόμισμα και την κυριαρχία των καπιταλιστών, ο λαός θα συνεχίσει να φτωχαίνει.

Στο τέλος της ομιλίας ο Σ. Ζαριανόπουλος είπε ότι ο λαός της Ελλάδας δεν έχει δείξει ακόμα όλη τη δύναμή του και ότι οργανωμένος και ενωμένος στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, μπορεί να αποκρούσει τα νέα μέτρα, να ανακτήσει τις απώλειες που είχε, να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες του, έχοντας προσανατολισμό έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια, αποδεσμευμένη τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και το λαό στην εξουσία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]