Γενικά

Συνελήφθη άνδρας για κλοπή χρημάτων και κοσμημάτων από οικία ηλικιωμένης στο Ν.Αγιονέρι

Μπήκε στο σπίτι προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να γίνει έλεγχος στον ηλεκτρολογικό πίνακα

Η έρευνα των αστυνομικών του τμήματος ασφάλειας Κιλκίς είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί άμεσα ένας ημεδαπός άνδρας και να εξιχνιαστεί υπόθεση διακεκριμένης κλοπής από σπίτι ηλικιωμένης στο Νέο Αγιονέρι του Κιλκίς.

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης 17.12.20 ο προαναφερόμενος άνδρας επιβαίνοντας σε όχημα που οδηγούσε συνεργός του, πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ και ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να γίνει έλεγχος στον ηλεκτρολογικό πίνακα του σπιτιού.

Στη συνέχεια ζήτησε από την ηλικιωμένη να συγκεντρώσει ότι χρήματα και κοσμήματα υπήρχαν στο σπίτι σε ασφαλές σημείο, τα οποία αφαίρεσε σε ανύποπτο χρόνο και διέφυγε με το όχημα που τον περίμενε ο συνεργός του.

Σύμφωνα με δήλωση της παθούσας κατάφερε να αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.500 ευρώ και διάφορα κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ περίπου.

Από τη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς και του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, εντοπίστηκε χθες το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας και συνελήφθη.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης επιχείρησε να διαφύγει επιβιβαζόμενος σε όχημα και εμβολίζοντας περιπολικό όχημα, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών και στη συνέχεια προσπάθησε να απωθήσει τους αστυνομικούς.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, αλλά και για την ταυτοποίηση των στοιχείων του συνεργού του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα