Αγροτικά

Η συνδεδεμένη ενίσχυση γιά βοοειδή αιγοπρόβατα

Η συνδεδεμένη στους κτηνοτρόφους κατόχους ειδικών δικαιωμάτων που δεν δηλώνουν εκτάσεις το 2015 θα ανέρχεται περί τα 190 ευρώ ανά ΜΜΖ για τα βοοειδή και περί τα 29 ευρώ ανά κεφαλή ή 190 ευρώ ανά ΜΜΖ για τα αιγοπρόβατα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου.

Τονίζεται ότι η εν λόγω ενίσχυση είναι συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 160.000 ζωικές μονάδες, ενώ οι κτηνοτρόφοι μπορούν να αιτηθούν συνδεδεμένη στήριξη τόσο για τα βοοειδή όσο και για τα αιγοπρόβατα της εκμετάλλευσής τους.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής: «Yπεγράφη από τον αναπληρωτή yπουργό pαραγωγικής ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου υπουργική απόφαση για τη χορήγηση συνδεδεμένης ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους κατόχους ειδικών δικαιωμάτων που δεν δηλώνουν εκτάσεις το 2015.

Οι συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι μπορούν να αιτηθούν συνδεδεμένη στήριξη τόσο για τα βοοειδή όσο και για τα αιγοπρόβατα της εκμετάλλευσής τους.

Οι ενισχύσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό τριάντα εκατομυρίων ευρώ και αφορούν σε περίπου 160.000 ζωικές μονάδες. Εκτιμάται ότι οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν συνδεδεμένη ενίσχυση ύψους:
• Βοοειδή: 190 ευρώ ανά ΜΜΖ
• Αιγοπρόβατα: 29 ευρώ ανά κεφαλή ή 190 ευρώ ανά ΜΜΖ
Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις λήψης της ενίσχυσης, οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να:
– Διαθέτουν στις 31/12/2014 ειδικά δικαιώματα ενίσχυσης, τα οποία χορηγήθηκαν σύμφωνα με τον Καν. (ΕΚ) αριθ. 1782/2003 και τον Καν. (ΕΚ) αριθ. 73/2009,
– Μη δηλώνουν επιλέξιμα εκτάρια για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενίσχυσης στο πλαίσιο του καθεστώτος βασικής ενίσχυσης,
– Εκτρέφουν στην εκμετάλλευσή τους βοοειδή ή/και αιγοπρόβατα που αντιστοιχούν σε τουλάχιστον τρεις μονάδες μεγάλων ζώων (Μ.Μ.Ζ.),
Επιλέξιμα για πληρωμή ζώα είναι τα ζώα για τα οποία εφαρμόζονται οι απαιτήσεις για την αναγνώριση και την καταγραφή των ζώων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]