Γενικά

Συνάντηση για το δρόμο «καρμανιόλα» στο Κιλκίς προωθεί η περιφέρεια

Λύση στο μείζον ζήτημα της ασφάλειας του οδικού άξονα Ευζώνων – Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από Πολύκαστρο έως Χαλάστρα, προωθεί η διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο να αποκτήσει, επιτέλους, χαρακτηριστικά αυτοκινητοδρόμου το συγκεκριμένο τμήμα, μήκους 44 χλμ., όπου έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα δεκάδες άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν εκατοντάδες ακόμη.

Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, η ΠΚΜ θα ζητήσει, εντός του Νοεμβρίου, συνάντηση στην Αθήνα με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, των αρμόδιων υπουργείων, των αντιπεριφερειαρχών, του δημάρχου Παιονίας και των επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου που παρέστησαν στην μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής στις αρχές Οκτωβρίου.

Εξάλλου σε εκείνη την κινητοποίηση στην Παιονία, παρέστη ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αποκατάσταση του δρόμου από την κυβέρνηση, που αποτελεί και πύλη εισόδου της χώρας.

Το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας από τον επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστο Παπαστεργίου, με τον περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα να γνωστοποιεί την πρότασή του για συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ και τα υπουργεία στην Αθήνα.

«Προτείνω να ζητήσουμε μια συνάντηση με τους καθ΄ ύλην αρμόδιους του ΤΑΙΠΕΔ, στην οποία θα παραστούμε με τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες, του δημάρχου Παιονίας και των επικεφαλής των παρατάξεων οι οποίοι παρέστησαν στην κινητοποίηση αυτή» επισήμανε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε πως είναι καλό η συνάντηση να γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα του ΤΑΙΠΕΔ.

«Εμείς θα στείλουμε σήμερα αίτημα στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Έχω ήδη μιλήσει μαζί τους για το σχετικό ζήτημα από την ίδια κιόλας μέρα για την ανάγκη να γίνει μια τέτοια συνάντηση. θα το επισημοποιήσουμε σήμερα, ώστε η συνάντηση να γίνει εντός του Νοεμβρίου σε κάθε περίπτωση» είπε ο ίδιος.

Συντελείται έγκλημα σε αυτό τον δρόμο

Μιλώντας στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για το ζήτημα του δρόμου και την ανάγκη ανακατασκευής του, ο περιφερειάρχης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στην Παιονία και στο συγκεκριμένο δρόμο συντελείται έγκλημα».

Πρόκειται, όπως είπε, για ένα τμήμα καρμανιόλα για το οποίο, εξήγησε ότι την ευθύνη δεν την έχει η περιφέρεια, η οποία από την πρώτη στιγμή το έβαλε στο στόχαστρό της.

«Οι παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου βρέθηκαν στην κινητοποίηση των συμπολιτών μας στην Παιονία για το έγκλημα που συντελείται στην οδό Θεσσαλονίκης Ευζώνων και το τμήμα συγκεκριμένα Χαλάστρας – Πολυκάστρου που είναι ένα τμήμα καρμανιόλα, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Την ευθύνη, όμως και την αρμοδιότητα δεν την έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δυστυχώς. Όλα τα οδικά τμήματα θα έπρεπε να βρίσκονται στην ευθύνη της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, παρόλα αυτά είναι ένα τμήμα που άνηκε στην Εγνατία Οδό που προχώρησε σε μια διαδικασία να αναλάβει ιδιώτης το κομμάτι αυτό και η σύμβαση βρίσκεται ήδη στο Ελεγκτικό συνέδριο» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Παρόλα αυτά, συνέχισε, είναι επιεικώς απαράδεκτο να υπάρχει σύμβαση υπογεγραμμένη από τον Αύγουστο του 2021,κιαι δύο και πλέον χρόνια μετά να μην έχει ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία αναβάθμισης αυτού του οδικού τμήματος

«Εμείς ταυτιζόμαστε απόλυτα με τα αιτήματα των πολιτών της Παιονίας και προσθέτουμε τη δική μας φωνή στη δική τους» δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]