Εκπαίδευση

Συνάντηση γιά τα θέματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων του δήμου Παιονίας

Την Δευτέρα 19.9.22 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των μέλων του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παιονίας με τον δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη και συζήτησαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Τα βασικά θέματα που τέθηκαν ήταν η χρηματοδότηση και η καθαριότητα των σχολικών μονάδων (Ο θεσμός του “Διευρυμένου Ολοήμερου”, αποχώρηση μαθητών στις 5.30 το απόγευμα, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων).

Οι αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό καθαριότητας λόγω των υγειονομικών συνθηκών, σε συνδυασμό με την ένταξη αρκετών σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα των “Ολοήμερων Διευρυμένου” ωραρίου, χωρίς τον ανάλογο αριθμό προσλήψεων από τη μεριά του δήμου, για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών αποτελεί βασικό μέλημα του συλλόγου μας για καθαρά και ασφαλή σχολεία με προσωπικό καθαριότητας σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Ταυτόχρονα οι ανάγκες για θέρμανση θα είναι μεγαλύτερες και το κόστος επίσης μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ο δήμαρχος ήταν αισιόδοξος στο ότι θα υπάρχει η ανάλογη χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα.

Επιτακτική ανάγκη για το δήμαρχο αποτελεί η συντήρηση των σχολικών μονάδων, η οποία γίνεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου, ωστόσο στις έκτακτες περιπτώσεις η τεχνική υπηρεσία του δήμου προσπαθεί να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Εκτός από το θέμα της συντήρησης των κτηρίων, ένα φαινόμενο που παρατηρείται έντονα στις σχολικές μονάδες του δήμου μας είναι οι βανδαλισμοί τις βραδινές ώρες από άτομα που εισέρχονται στις αυλές των Σχολείων και προκαλούν καταστροφές. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έθεσε το ζήτημα στον δήμαρχο ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Τέλος ο δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι την επόμενη σχολική χρονιά 2023-24, θα λειτουργήσει το 4ο νηπιαγωγείο Πολυκάστρου σε νέο κτήριο. Ένα αίτημα χρόνων της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας ικανοποιείται. Δυστυχώς όμως, για το ζήτημα της ανέγερσης του 4ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Γεωργαντάς από το Κιλελέρ: Τιμούμε τους αγώνες των αγροτών μας και παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο του πρωτογενούς τομέα

113 χρόνια μετά την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς βρέθηκε στο Κιλελέρ προκειμένου […]