Συνάντηση γιά τα θέματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων του δήμου Παιονίας

Εκπαίδευση /

Την Δευτέρα 19.9.22 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των μέλων του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παιονίας με τον δήμαρχο Παιονίας Κωνσταντίνο Σιωνίδη και συζήτησαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Τα βασικά θέματα που τέθηκαν ήταν η χρηματοδότηση και η καθαριότητα των σχολικών μονάδων (Ο θεσμός του “Διευρυμένου Ολοήμερου”, αποχώρηση μαθητών στις 5.30 το απόγευμα, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων).

Οι αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό καθαριότητας λόγω των υγειονομικών συνθηκών, σε συνδυασμό με την ένταξη αρκετών σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα των “Ολοήμερων Διευρυμένου” ωραρίου, χωρίς τον ανάλογο αριθμό προσλήψεων από τη μεριά του δήμου, για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών αποτελεί βασικό μέλημα του συλλόγου μας για καθαρά και ασφαλή σχολεία με προσωπικό καθαριότητας σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Ταυτόχρονα οι ανάγκες για θέρμανση θα είναι μεγαλύτερες και το κόστος επίσης μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά λόγω της ενεργειακής κρίσης. Ο δήμαρχος ήταν αισιόδοξος στο ότι θα υπάρχει η ανάλογη χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα.

Επιτακτική ανάγκη για το δήμαρχο αποτελεί η συντήρηση των σχολικών μονάδων, η οποία γίνεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου, ωστόσο στις έκτακτες περιπτώσεις η τεχνική υπηρεσία του δήμου προσπαθεί να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Εκτός από το θέμα της συντήρησης των κτηρίων, ένα φαινόμενο που παρατηρείται έντονα στις σχολικές μονάδες του δήμου μας είναι οι βανδαλισμοί τις βραδινές ώρες από άτομα που εισέρχονται στις αυλές των Σχολείων και προκαλούν καταστροφές. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου έθεσε το ζήτημα στον δήμαρχο ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Τέλος ο δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι την επόμενη σχολική χρονιά 2023-24, θα λειτουργήσει το 4ο νηπιαγωγείο Πολυκάστρου σε νέο κτήριο. Ένα αίτημα χρόνων της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας ικανοποιείται. Δυστυχώς όμως, για το ζήτημα της ανέγερσης του 4ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Περισσότερα

Πρόσκληση της διεύθυνσης ΠΕ Κιλκίς προς ανθρώπους των εικαστικών Τεχνών

Από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς απευθύνει πρόσκληση στους Κιλκισιώτες καλλιτέχνες […]

«Στο πόδι» οι εκπαιδευτικοί Παιονίας για τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ειδική αγωγή

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2.12.22 παράσταση διαμαρτυρίας από τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παιονίας στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, γιά το […]

Δείτε ακόμα

Τα δοξασμένα “φτερά του Πόντου” τίμησε ο δήμος Παιονίας στην μνήμη του ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη

Kλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και αγνού πατριωτισμού επικράτησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 4.12.22, στο δημοτικό κατάστημα Αξιουπόλεως ο […]