Εκπαίδευση

Συνάντηση αντιπροσωπείας Χέρσου με το δήμαρχο Κιλκίς για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων στο ΓΕΛ Χέρσου

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

“Αντιπροσωπεία αιρετών, εκπαιδευτικών και γονέων από την Κοινότητα Χέρσου επισκέφθηκε σήμερα εκτάκτως το δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και ζήτησε την υποστηρικτική συνδρομή του για την ομαλή λειτουργία του Γενικού Λυκείου Χέρσου μετά την χθεσινή αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να μην εγκρίνει τα ολιγομελή τμήματα των ομάδων μαθητικού προσανατολισμού του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Χέρσου Αθανάσιος Μανδρούκας, ο διευθυντής του οικείου Λυκείου Αθανάσιος Βαφειάδης αλλά και οι γονείς εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του Λυκείου υπογραμμίζοντας ότι η υπουργική απόφαση στερείται ουσιαστικών επιχειρημάτων μιας και σε άλλες σχολικές μονάδες του νομού έχουν εγκριθεί ολιγομελή τμήματα με πολύ μικρότερο αριθμό μαθητών από αυτόν που έχει δηλωθεί για το Λύκειο του Χέρσου.

Στο Λύκειο Χέρσου απορρίφθηκαν τέσσερα ολιγομελή τμήματα με επτά μαθητές στη Β’ τάξη και οκτώ μαθητές στην Γ΄ τάξη.

Ο δήμαρχος Κιλκίς, ενήμερος της κατάστασης, εξήγησε ότι είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς για το ζήτημα αυτό όπως και για τις υπηρεσιακές ενέργειες του Θεόδωρου Χριστοφορίδη να υποβάλει αρμοδίως αίτηση θεραπείας κατά της απορριπτικής απόφασης.

Το αίτημα της κοινωνίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας του Χέρσου είναι απολύτως δίκαιο.Το Λύκειο του Χέρσου είναι σχολείο υποδοχής που εξυπηρετεί μαθητές από την ευρύτερη περιοχή του Χέρσου και της Δοϊράνης. Θα ήταν ιδιαιτέρως αντιπαραγωγική για εκπαιδευτικούς κυρίως λόγους η μετακίνηση μαθητών σε άλλα πλησιέστερα σχολεία και η έξοδός τους από ένα σχολείο που έχει διακριθεί για τις υψηλές εκπαιδευτικές του επιδόσεις και εμφανίζει δυναμική πληθυσμιακής ανάκαμψης τα επόμενα χρόνια σημείωσε ο κ. Κυριακίδης και δεσμεύθηκε να ασκήσει παρέμβαση στο υπουργείο Παιδείας για την οριστική έγκριση των ολιγομελών τμημάτων ομάδων μαθητικού προσανατολισμού για το Γενικό Λύκειο Χέρσου προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του.

Ανάλογη ενέργεια για την αποδοχή των ολιγομελών τμημάτων θα γίνει και για το Γενικό Λύκειο Καμπάνη”.

Περισσότερα

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων (voucher) για τους Βρεφικούς, Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Ξεκίνησε από χθες Πέμπτη και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 1η Αυγούστου η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων […]

Δείτε ακόμα