Αθλητισμός

Συμμετοχή του ΓΑΣΚ στο Κύπελλο Διεκδίκησης μετά την τιμωρία της ΑΕΚ

Μετά από τρία χρόνια ο ΓΑΣ Κιλκίς βρίσκεται και πάλι «προ των πυλών» της συμμετοχής σε μία πανευρωπαϊκή χειροσφαιρική διοργάνωση!
Βεβαίως, όπως είναι γνωστό, την αγωνιστική περίοδο 2013-14 η ομάδα του Κιλκίς κατέκτησε την τιμητική έκτη θέση, η οποία, ωστόσο, δεν ανήκει στις προνομιούχες, που συνεπάγεται συμμετοχή σε πανευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ομως, μετά την εξαρχής δήλωση του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης ότι δεν κάνει χρήση του δικαιώματος συμμετοχής σ’ αυτές και την «βαρειά» ποινή, που επιβλήθηκε στην ΑΕΚ λόγω των θλιβερών επεισοδίων στον πρώτο τελικό γιά τον τιλτο, παρέμεινε κενή μία θέση από αυτές που δικαιούται η χώρα μας στους πανευρωπαϊκούς αγωνιστικούς θεσμούς.
Ετσι, η ευρωπαϊκή χειροσφαιρική ομοσπονδία (EHF) απηύθυνε πρόσκληση στονγν γώριμό της ΓΑΣ Κιλκίς να καλύψει αυτήν την θέση ως επιλαχών της τελικής κατάταξης του ελληνικού πρωταθλήματος!
Ατυχώς, αυτή η εξόχως τιμητική αλλά και αποδεικτική της καταξίωσης και του κύρους του ΓΑΣΚ πρόταση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας καταλαμβάνει τον σύλλογο του Κιλκίς εξ απήνης, δεδομένων των δυσκολιών που αντιμετωπίζει λόγω της περιορισμένης κατά την παρούσα συγκυρία οικονομικής επιφανείας του.
Τούτο σημαίνει, ότι, βάσει των τωρινών δεδομένων, πολύ δύσκολα θα μπορέσει ο ΓΑΣΚ να ανταποκριθεί στην τιμητική πρόσκληση εντός της οριζόμενης προθεσμίας και να συμμετάσχει στο κύπελλο Διεκδίκησης, στο οποίο είχε διακριθεί κατά το όχι μακρινό παρελθόν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα