Γενικά

Σύλλογος γονέων 2ου δημοτικού Πολυκάστρου: «Πάρτε μέτρα γιά την εκπαίδευση, ενόσω διαρκεί η πανδημία»

Από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του 2ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, και μιάν ημέρα πριν την επίσημη έναρξη της, με επίσκεψη του διοκητικού συμβουλίου του συλλόγου γονέων του 2ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, προβάλαμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων γιά την προστασία της δημόσιας υγείας, την μείωση της διασποράς του νέου κορωνοϊο στην σχολική κοινότητα, παράλληλα με τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και την ισότιμη μόρφωση γιά όλα τα παιδιά σε συνθήκες πανδημίας.

Τα αιτήματα, που έχουμε διατυπώσει, αφορούν στην ασφαλή λειτουργία κατά την φετινή σχολική χρονιά και τα μέτρα που ώφειλε να λάβει η κυβέρνηση και το υπουργείο γιά την ασφάλεια μαθητών-εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Δυστυχώς, εκτός από μία μάσκα και ένα παγούρι, δεν είδαμε τίποτε άλλο ούτε τότε αλλά ούτε και τώρα, που τα κρούσματα ημέρα με την ημέρα αυξάνονται.

Η απουσία ουσιαστικών μέτρων αλλά και οι ασάφειες των υγειονομικών πρωτοκόλλων γιά την αντιμετώπιση κρουσμάτων σε σχολική μονάδα έχουν ως αποτέλεσμα να κλείνουν καθημερινώς τμήματα και σχολικές μονάδες σε όλη την ΠΕ Κιλκίς και ειδικότερα στον δήμο Παιονίας, λόγω του νέου κορωνοϊού. Είναι χαρακτηριστικό, ότι δεν έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα γιά τα σχολεία ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 («κόκκινο»), όπως είναι ήδη η ΠΕ Κιλκίς, μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

Δεν πρόκειται να περιμένουμε άλλο. Η ατομική ευθύνη, η προσοχή και η προσπάθεια που καταβάλλουμε οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, δεν φτάνει γιά να μας προστατεύσει, αν δεν ληφθούν μέτρα ΤΩΡΑ με ευθύνη των αρμοδίων. Η ανησυχία μας μεγαλώνει ειδικά, όταν τα κρούσματα τόσο σε επίπεδο ΠΕ όσο και στον δήμο Παιονίας αυξάνονται. Τα αποτελέσματα των τεστ, που διενεργήθηκαν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Γουμένισσα το σαββατοκύριακο, μαρτυρούν το παραπάνω.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ «ΠΑΙΖΟΥΝ» ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΤΗΝ «ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΖΥΓΙ» ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

– Με ευθύνη του δήμου Παονίας να γίνονται προληπτικές απολυμάνσεις, και ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν κρούσματα ή όχι σε όλα τα σχολεία της περιοχής.

– Να γίνουν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, με ευθύνη του ΕΟΔΥ, δωρεάν τεστ. Δεν μπορούν οι γονείς να πληρώνουν σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για τεστ με κάθε σύμπτωμα του παιδιού, που μπορεί και να μην σχετίζεται με τον νέο κορωνοϊό, από την στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία ή κέντρα υγείας δεν δέχονται μαθητές με ήπια συμπτώματα. Η πρόληψη της διασποράς του ιού στην κοινότητα είναι πρώτιστα ευθύνη του κράτους.

– Με ευθύνη του υπουργείου παιδείας, μέσω του δήμου και της σχολικής μονάδας να διατίθενται ηλεκτρονικώς μέσα γιά την τηλεκπαίδευση των μαθητών. Κανένας μαθητής να μην λαμβάνει απουσίες, επειδή δεν έχει τα ηλεκτρονικά μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση. Η ισότιμη μόρφωση όλων των παιδιών είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους, και όχι ατομική ευθύνη του κάθε γονέα.

– Με ευθύνη του υπουργείου παιδείας, να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για άδεια ειδικού σκοπού γιά τους γονείς, που συνδράμουν τα παιδιά τους, όταν κλείνει ένα τμήμα ή σχολική μονάδα. Να μην χρεώνεται καμμία ημέρα κανονικής άδειας στους γονείς, ούτε να μειώνονται οι αποδοχές τους από την εργασία τους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα