Γενικά

Συνελήφθησαν τρία άτομα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για λαθραία καπνικά προϊόντα

Συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης 25.6.20 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της ομάδας διασυνοριακού εγκλήματος της διεύθυνσης αστυνομίας Κιλκίς, συνολικά τρεις αλλοδαποί άνδρες, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων, εντοπίστηκαν οι τρείς άνδρες και διαπιστώθηκε να κατέχουν καπνικά προϊόντα, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί γι’ αυτά οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Συγκεκριμένα στην κατοχή του ενός συλληφθέντα εντοπίστηκαν 1.666 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 33.320 τεμάχια τσιγάρων) και 62 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, συνολικού βάρους 3 κιλών και 100 γραμμαρίων.

Επίσης διαπιστώθηκε οι άλλοι δύο συλληφθέντες να κατέχουν από κοινού 1.195 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 23.900 τεμάχια τσιγάρων).

Συνολικά κατασχέθηκαν 2.861 λαθραία πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 57.220 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων) και λαθραίος καπνός συνολικού βάρους 3 κιλών και 100 γραμμαρίων, τα οποία θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Γουμένισσας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα