Πολιτική

“Στόχος” επίθεσης η Κ.Πάκα με ρύπανση χώρου της οικίας και φθορές στο αυτοκίνητο (Βίντεο)

Άγνωστος ή άγνωστοι δράστες προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητο της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου Κιλκίς Καλλισθένης Πάκα-Κυμπαρίδου, αναγράφοντας σε πολλά σημεία του με σπραίυ τα αρχικά της ΝΔ και σχίζοντας τα λάστιχά του. Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 23.4.19.

Επί τόπου έσπευσαν όργανα της ασφαλείας, που εξέτασαν όλα τα σημεία ρύπανσης και φθορών για συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Η κ. Πάκα-Κυμπαρίδου κατέθεσε τόσο στην ασφάλεια όσο και στον εισαγγελέα ενώ το περιστατικό ήδη προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις.

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πρώτη έσπευσε να καταδικάσει το γεγονός η νομαρχιακή διοικούσα  επιτροπή Κιλκίς της ΝΔ πριν καν προβεί σε κάποια δήλωση η ίδια η παθούσα (σ.σ.: στην οποία δεν αναφέρεται ονομαστικώς η ΝΟΔΕ/ΝΔ) ή ο συνδυασμός “Ενωτική Δύναμη Κιλκίς” με τον οποίο η κ. Πάκα-Κυμπαρίδου κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές.

Εκείνο που προκαλεί εύλογη ανησυχία σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη είναι το ότι το περιστατικό σημειώθηκε σε μία συγκυρία, κατά την οποία είναι εμφανής η τάση δημιουργίας πολωτικού κλίματος εν όψει των δημοτικών εκλογών.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για “παιχνίδια” πολιτικών τα οποία “εξυπηρετεί” η ένταση παραπέμποντας σε ανάλογες αλήστου μνήμης εποχές του απώτερου παρελθόντος.

Για αυτό και το αποτέλεσμα της έρευνας για το συμβάν αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον.

“Καταδικάζει”

Aπό την ΝΟΔΕ Κιλκίς ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ΝΟ.ΔΕ Κιλκίς καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την κακόβουλη ενέργεια και την πρόκληση φθορών σε αυτοκίνητο υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου στην οποία δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση της.Καταδικάζει κάθε πράξη που είναι έξω από τα πλαίσια της ήπιας πολιτικής αντιπαράθεσης και δηλώνει ότι ολόκληρη η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας θα αποτελέσει όπως άλλωστε έκανε πάντα θεματοφύλακα του υγιούς πολιτικού διαλόγου.

Ταυτόχρονα απευθυνόμαστε στο δράστη ή στους δράστες αυτής της κακόβουλης ενέργειας λέγοντας του ότι κανείς μασκοφόρος και άνανδρος δεν μπορεί να σπιλώσει την πορεία και το ήθος της παράταξης. Οι σκοπιμότητες που θέλησε να εξυπηρετήσει με την πράξη αυτή είναι βέβαιο ότι θα γυρίσουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, καθώς και στο Κιλκίς και σε όλη την Ελλάδα, όλοι γνωρίζουν ότι οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν και δεν εκπροσωπούν την Νέα Δημοκρατία.

Ελπίζουμε άμεσα η Αστυνομία να οδηγηθεί στη σύλληψη του δράστη ή των δραστών και δηλώνουμε πρώτοι ότι θα συμπράξουμε μαζί με τους πολιτικούς σχηματισμούς, τους δημοτικούς συνδυασμούς, αλλά και τους ίδιους τους υποψήφιους στη διατήρηση του κλίματος της ήπιας πολιτικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα και μόνο.

“Δεν θα το επιτρέψουν”

Εξ άλλου ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε τα εξής: (χωρίς, επίσης να κατονομάζει την κ.Πάκα)

Οι πολίτες του Κιλκίς δεν πρόκειται να επιτρέψουν τη δημιουργία ενός νοσηρού και διχαστικού κλίματος, το οποίο κάποιοι με άνανδρες ενέργειες προσπαθούν να προκαλέσουν. Η καταδίκη της κακόβουλης ενέργειας σε βάρος γνωστού πολιτικού προσώπου του Κιλκίς δεν αποτελεί απλά τυπικό καθήκον μου, αλλά θέλω να δηλώσω με τον πιο απόλυτο τρόπο την απέχθεια μου σε τέτοιες πράξεις που καμία σχέση δεν έχουν με το πολιτικό ύφος και ήθος των Κιλκισιωτών. Δηλώνω την αμέριστη συμπαράσταση μου τόσο στο ίδιο το πολιτικό πρόσωπο, όσο και στην οικογένεια του και ζητώ την όσο το δυνατόν ταχύτερη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν ατιμώρητοι με το αίσθημα ασφάλειας αλλά και με το δημοκρατικό ήθος των πολιτών του Κιλκίς μένοντας ατιμώρητοι είναι γελασμένοι. Το Κιλκίς είναι μικρό και επειδή γνωριζόμαστε όλοι καλά μεταξύ μας, ήδη έχουν γίνει αντιληπτές οι σκοπιμότητες αυτής της ενέργειας και σύντομα με την αποκάλυψη των δραστών θα μπορέσουμε όλοι να δούμε και τα πρόσωπά τους και τα ανέντιμα και ανήθικα κίνητρα τους.

“Πρωτοφανής τρομοκρατική ενέργεια”

Για το συμβάν η “Ενωτική Δύναμη Κιλκίς” εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ξημερώματα 23 Απριλίου του 2019 άγνωστοι προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητό της κας Καλλισθένης Πάκα, το οποίο ήταν στην πυλωτή της, σκίζοντας τα λάστιχα και γράφοντας στο αμάξωμά του με σπρέυ «Ν.Δ.». Η κα Καλλισθένη Πάκα είναι στελέχος της ΝΔ, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και υποψήφια δημοτική συμβούλος με τον ανεξάρτητο Δημοτικό συνδυασμό Ενωτική Δύναμη Κιλκίς.

Καταδικάζουμε ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκρατίας που μόνο στόχο έχουν να δημιουργήσουν κλίμα πόλωσης και να ταράξουν το αίσθημα ασφάλειας της κοινωνίας μας σε περιόδους ειρήνης και δημοκρατικών αυτοδιοικητικών εκλογών. Είναι απαράδεκτο και ντροπιαστικό το γεγονός αυτό να συμβαίνει στη φιλήσυχη πόλη μας.

Ο σημερινός βανδαλισμός του αυτοκινήτου της κας Καλλισθένη Πάκα αποτελεί πρωτοφανή τραμπούκικη-τρομοκρατική ενέργεια που μας πηγαίνει πάνω από 60 χρόνια πίσω και μας παραπέμπει σε σκηνικά που σήμερα συμβαίνουν μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες.

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι άνθρωποι διέπραξαν αυτήν την εγκληματική ενέργεια τέτοιες ημέρες αλλά φαίνεται ότι σκοτεινοί κύκλοι άγνωστης ταυτότητας υπάρχουν και δρουν στο Κιλκίς εδώ και καιρό που θα πρέπει άμεσα να εντοπιστούν από την Αστυνομία και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πάντοτε και οι ηθικοί αυτουργοί που δυναμιτίζουν το κλίμα και οπλίζουν το χέρι κακοποιών στοιχείων. Η μικρή κοινωνία του Δήμου μας όπου όλοι γνωριζόμαστε και η εδραιωμένη δημοκρατία στη χώρα μας δεν είναι δυνατόν να ανεχθούν τέτοιες νοσηρές καταστάσεις.

Οι επιθέσεις στο πρόσωπό της κας Καλλισθένης Πάκα μετά την απόφασή της να ενταχθεί στην Ενωτική Δύναμη Κιλκίς από λεκτικές κλιμακώθηκαν τώρα σε πράξεις βίας και καταστροφής περιουσίας της και μάλιστα σε ιδιωτικό χώρο της. Φαίνεται ότι ο φασισμός δεν φωλιάζει σε συγκεκριμένους χώρους. Η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη πρέπει να επαναφέρουν το ήρεμο προεκλογικό κλίμα που υπήρχε και να αποτρέψουν χειρότερες εξελίξεις.

Η Ενωτική Δύναμη Κιλκίς, όλοι οι υποψήφιοι Δημοτικοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Τσαντάκης είμαστε δίπλα στην Καλλισθένη Πάκα η οποία έχει δεχτεί αήθεις επιθέσεις τον τελευταίο καιρό από συγκεκριμένους παράγοντες για την επιλογή της. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς καλείται άμεσα να καταδικάσει το γεγονός.

Η αδέσμευτη και ανεξάρτητη αυτοδιοίκηση δεν πτοείται, δεν τρομοκρατείται. Εμείς συνεχίζουμε δυναμικά και θα προσπαθήσουμε ψύχραιμα να υπάρχει ήρεμο κλίμα προς τις εκλογές. Μας ενώνουν το Κιλκίς και τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Δύναμη μας δίνουν οι συμπολίτες μας. Τους αφήνουμε όλους αυτούς φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στη χλεύη τους.

Θα νικήσουμε όλων των ειδών τις προπαγάνδες, το γκρίζο και την οπισθοδρόμηση”.

Θύματα τυφλού φανατισμού

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης δήλωσε τα εξής:

“Η άθλια σημερινή προβοκάτσια κατά της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου κυρίας Πάκα, μόνο κακό κάνει στον τόπο μας.

Καλώ όλους τους δημότες του Κιλκίς να μην πέφτουν θύματα του τυφλού φανατισμού, διότι μετά τις εκλογές της 26ης Μαίου, τα προβλήματα περιμένουν τη λύση τους. Καλή Ανάσταση σε όλους”!

Ανακοίνωση υποψηφίου δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη

Με αφορμή την πρόκληση δολιοφθορών από αγνώστους στο αυτοκίνητο της δικηγόρου – πολιτικού προσώπου Καλλισθένης Πάκα ο δημοτικός συνδυασμός “Κιλκίς Μπροστά” εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση κατά της δικηγόρου Καλλισθένης Πάκα. Τέτοιες ενέργειες, πρωτόγνωρες στην τοπική μας κοινωνία, δεν έχουν καμία απολύτως θέση στο δημοκρατικό μας πολίτευμα και όποιος ή όποιοι κρύβονται πίσω από αυτές είναι θρασύδειλοι, κινούνται κρυφά στο σκοτάδι, και πρέπει άμεσα να συλληφθούν και να λογοδοτήσουν για τις απαράδεκτες πράξεις τους. Το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.

Ο Δημήτρης Κυριακίδης είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Πάκα όπου της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του”.

Ανακοίνωση Δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς

Ο Δικηγορικός σύλλογος Κιλκίς καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια, με χαρακτηριστικά κοινού ποινικού δικαίου, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών στο αυτοκίνητο της συναδέλφου μέλους μας κυρίας Καλλισθένης Πάκα.

Τέτοιες απόλυτα καταδικαστέες πράξεις με τις συνακόλουθες με αυτήν συνέπειες βρίσκουν αντίθετο τον Δικηγορικό σύλλογο Κιλκίς.

Θεωρούμε δε ότι δεν αρκεί μόνο η καταδίκη κατά τέτοιων ενεργειών αλλά απαιτείται αντίσταση κατά της διολίσθησης των θεσμών και της φθοράς των αξιακών αρχών και του πολιτισμού μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι διωκτικές αρχές θα επιληφθούν άμεσα του ζητήματος και η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της.

Καταδίκη της επίθεσης του συνδυασμού “Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη”

Από πολύ νωρίς, η παράταξη “Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη” αναφέρθηκε στον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να διέπει αυτή τη διαδικασία και είχαμε προειδοποιήσει για τον ευτελισμό της προεκλογικής περιόδου. Ενέργειες όπως αυτές κατά της κ. Καλλισθένης Πάκα-Κυμπαρίδου είναι απερίφραστα καταδικαστέες, μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και απαξιώνουν την εκλογική διαδικασία στην συνείδηση των πολιτών.

Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να βασίζεται στο περιεχόμενο των προγραμμάτων και στις προτεραιότητες που θέτει ο κάθε συνδυασμός και όχι πορευόμενη προς τις εκλογές σε κλίμα πόλωσης.

Καλούμε τους συνυποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, άνδρες και γυναίκες, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όπως επιβάλλουν οι κανόνες της δημοκρατίας, της πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας.

Περισσότερα

Αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς η παράταξη του Θ.Βαφειάδη – Δεν εξελέγη «Συμπαραστάτης του δημότη»

Ανεπιτυχής αποδείχτηκε η εκλογή «Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» στο δημοτικό συμβούλιο του Κιλκίς ως τελευταίο θέμα που πραγματοποιήθηκε […]

Δείτε ακόμα